Rusams smogus į namą Charkive – gyvųjų paieškos: sužeistųjų virš 40, tarp jų – 4 vaikai (3)

2024 m. rugsėjo 15 d. 07:21
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (32)
Baltųjų rūmų atstovė spaudai Karine Jean-Pierre penktadienį pareiškė, kad Rusijos vadovo Vladimiro Putino grasinimai, jog leidimas Ukrainai pradėti Vakarų raketų smūgius prieš Rusiją reikštų tiesioginį NATO ir Europos šalių įsitraukimą į karą Ukrainoje, yra „labai pavojinga retorika, tačiau tai nėra nieko naujo“.
Volodymyras Zelenskis papasakojo, kaip atsirado ketinimas pristatyti taikos Ukrainoje planą įtakingiausiems JAV politikams, taip pat apie prieš du mėnesius įvykusį pokalbį telefonu su Donaldu Trumpu.
„Esu pasirengęs pasidalinti (planu) su prezidentu Joe Bidenu, – sakė Ukrainos lyderis. – Tada, žinoma, manau, kad būtų sąžininga ir teisinga pasidalinti ir su dviem kandidatais – Donaldu Trumpu ir Kamala Harris“.
Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Keiras Starmeris ir JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį atidėjo sprendimą leisti Ukrainai smogti Rusijos teritorijai Vakarų tiekiamomis tolimojo nuotolio raketomis, šis planas sulaukė Maskvos grasinimų, kad dėl to gali kilti karas su NATO.
Šiuo metu Vakarai svarsto, ar sušvelninti draudimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms naudoti sąjungininkų suteiktas ilgojo nuotolio raketas, kad jos galėtų smogti Rusijai. Jei Ukrainos partneriai vis dėlto imsis šio žingsnio, Rusijos vyriausybė gali sustiprinti savo grasinimus, įskaitant pirmąjį per pastaruosius dešimtmečius branduolinį bandymą.
Prieš panaikindamos Vakarų ginklų naudojimo apribojimus, JAV planuoja gauti išsamios informacijos iš prezidento Volodymyro Zelenskio apie jo planus smogti Rusijai.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.