Pranešama apie ukrainičių sėkmę Kursko srityje: išlaisvino dvi gyvenvietes (5)

2024 m. rugsėjo 14 d. 07:34
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (42)
Prieš panaikindamos Vakarų ginklų naudojimo apribojimus, JAV planuoja gauti išsamios informacijos iš prezidento Volodymyro Zelenskio apie jo planus smogti Rusijai.
Gavusi leidimą smogti taikiniams giliai Rusijos viduje su amerikietiška ir europietiška amunicija, Ukraina galėtų paspartinti savo atakas, o vėliau jas suintensyvinti, gamindama daugiau savo amunicijos, straipsnyje „The Telegram“ rašo analitikas Davidas Axas.
Jungtinė Karalystė tikriausiai jau nusprendė leisti Ukrainai naudoti sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ smūgiams Rusijai, nors oficialiai tai dar nepatvirtinta. Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis leidiniu „The Guardian“.
Pasak leidinio, Jungtinė Karalystė jau nusprendė leisti Ukrainai naudoti sparnuotąsias raketas „Storm Shadow“ prieš taikinius Rusijoje. Tai greičiausiai nebus paskelbta per penktadienį Vašingtone įvyksiantį Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Keiro Starmerio ir JAV prezidento Joe Bideno susitikimą.
Okupantai nemažina oro atakų prieš Ukrainą intensyvumo nuo rugsėjo pradžios. Naktį į penktadienį Rusijos dronai kėlė grėsmę penkiems Ukrainos regionams, o šalies gynybos pajėgos numušė 24 Rusijos „Shahed“ tipo smogiamuosius bepiločius orlaivius.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaUkrainos kariai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.