Iš V. Putino – pareiškimas: leidimas naudoti ilgojo nuotolio ginklus reikštų NATO karą su Rusija Rugsėjo 12-osios naujienos (4)

2024 m. rugsėjo 12 d. 07:11
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (52)
Okupantai nemažina oro atakų prieš Ukrainą ir Kyjivą intensyvumo nuo rugsėjo pradžios. Naktį į trečiadienį Rusijos dronai kėlė grėsmę šešiems Ukrainos regionams, o šalies gynybos pajėgos numušė 20 Rusijos „Shahed“ tipo smogiamuosius bepiločius orlaivius.
Tuo tarpu trečiadienio naktį Rusijos Murmansko regionas buvo atakuotas bepiločių orlaivių, aktyviai veikė oro gynybos sistemos. Dėl Ukrainos smūgių vietos institucijos buvo priverstos laikinai sustabdyti dviejų oro uostų veiklą.
Buvęs Rusijos gynybos ministras ir dabartinis Saugumo Tarybos sekretorius Sergejus Šoigu pareiškė, kad derybos su Ukraina neįmanomos, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra Kursko srityje, rašė UNIAN.
Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tikisi tarptautinio spaudimo Rusijai, kad ji šį rudenį užbaigtų karą jam priimtinomis sąlygomis, rašė EFE, kurį citavo UNIAN.
V. Zelenskis, žinodamas apie gerų perspektyvų trūkumą fronto linijoje ir pavojų, kad kai kurių pagrindinių sąjungininkų karinė pagalba gali sumažėti, rengia vienašališką veiksmų planą, kaip šį rudenį užbaigti karą. Jis pasikliauja tarptautiniu spaudimu Rusijai, kad pasiektų Kyjivui priimtiną taiką“, – rašoma straipsnyje.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaUkrainos kariai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.