Premjeras: 2024 m. Ukraina padvigubino ginklų gamybą

2024 m. rugsėjo 10 d. 14:02
Antradienį Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pareiškė, kad šiais metais Ukraina padvigubino ginklų gamybą.
Daugiau nuotraukų (11)
„Per pirmuosius aštuonis 2024 m. mėnesius lyginant su 2023 m. padvigubinome savo ginklų gamybą. Darome pažangą. Bepiločių orlaivių gamyba toliau didėja“, – sakė D. Šmyhalis.
Jis taip pat sakė, kad Ukraina planuoja iki metų pabaigos pagaminti daugiau nei milijoną dronų.
Ukraina labai priklausoma nuo sąjungininkių karinės paramos, bet plėtoja ir savo ginklų pramonę, kad mažiau priklausytų nuo pagalbos. Praėjusį mėnesį prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Ukrainos kariuomenė sėkmingai išbandė šalyje pagamintą balistinę raketą. Jis taip pat sakė, kad Ukrainos pajėgos pirmą kartą mūšyje panaudojo Ukrainoje pagamintą ilgojo nuotolio „raketinį droną“, pavadintą „Palianycia“.'
Plėtodama savo produkciją, Ukraina siekia ilgalaikės sąjungininkių pagalbos, jos prašė ir praėjusią savaitę per susitikimą su svarbiausiomis sąjungininkėmis Ramšteine, Vokietijoje.
„Karo eiga tiesiogiai priklauso nuo tiekimų logistikos kokybės ir partnerių pažadų vykdymo“, – pirmadienį sakė V. Zelenskis.
UkrainaRusijagamyba
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.