Naktį į Baltarusiją įskrido 7 rusiški dronai, vienas jų – vos 70 km nuo Lietuvos sienos (2)

2024 m. rugsėjo 7 d. 17:05
Lrytas.lt
Per ataką prieš Ukrainą per naktį į Baltarusiją atskrido mažiausiai 7 Rusijos bepiločiai orlaiviai. Vienas jų atsidūrė už 70 km nuo sienos su Lietuva. Apie tai pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi stebėsenos grupe „Belarusian Gayun“.
Daugiau nuotraukų (3)
„Naktį iš rugsėjo 6 į 7 į Baltarusijos teritoriją įskrido mažiausiai 7 „Shahed“ tipo kamikadzės bepiločiai orlaiviai ir, tikėtina, pirmą kartą įskrido ir vienas rusų žvalgybinis „Supercam“ tipo UAV“, – rašoma pranešime.
Be to, anot stebėjimo grupės, vienas iš dronų įskrido į Bresto regioną ir toliau judėjo į šiaurę.
„Šis „šahedas“ įskrido į Gardino sritį (pirmą kartą per visą stebėjimą) ir nuskrido iki pat Koreličių ir Novogrudoko, link sienos su Lietuva. Šis „šahedas“ galėjo skristi virš Baltarusijos į šiaurę apie 200 km, kas jam nutiko toliau „nežinoma“, – patikslina „Gayun“.
Taip pat žinoma, kad visą naktį danguje virš Baltarusijos skraidė Baltarusijos oro pajėgų naikintuvai ir sraigtasparniai.
„Iš viso Baltarusijos oro pajėgų naikintuvai iš Baranovičių aerodromo pakilo 4 kartus, o sraigtasparniai – du kartus. Aviacija buvo pastebėta ne tik šalies pietuose, bet ir pačioje šiaurėje – Ostroveco ir Vileikos apylinkėse“, – pridūrė stebėsenos grupės atstovai.
Rugsėjo 7-osios naktį Rusijos kariai su dešimtimis bepiločių orlaivių kamikadzių atakavo Ukrainą. Iš viso Rusijos Federacija visoje Ukrainoje paleido 67 dronus, o oro gynyba numušė 58 šahedus.
Tuo metu, Ukrainos oro pajėgų duomenimis, į Rusiją, Baltarusiją ir laikinai okupuotą Luhansko sritį skrido šeši dronai. Dar trys dronai buvo prarasti vietoje.
Pažymėtina, kad tai ne pirmas kartas, kai Rusijos bepiločiai orlaiviai atskrenda į Baltarusiją per Rusijos atakas prieš Ukrainą. Pirmą kartą toks skrydis užfiksuotas liepos 12 d., o iš viso liepos mėnesį į Baltarusiją atskrido mažiausiai devyni šahedai.
Rugpjūčio pabaigoje Baltarusijoje pirmą kartą aviacija buvo panaudota numušti Rusijos droną. Be to, per Rusijos apšaudymą Ukrainoje rugsėjo 5 d., Baltarusija netgi patvirtino naktinę oro gynybos operaciją prieš bepiločius orlaivius, bet nevadino jų „rusiškais“.
Parengta pagal „RBC-Ukraina“ inf.
RusijaUkrainaBaltarusija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.