„Rytoj būsime Kurske, o poryt – Maskvoje“: psichologas atskleidė įsiveržimo į Rusiją efektą ukrainiečiams (1)

2024 m. rugsėjo 6 d. 06:25
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (30)
Ekspertas Valerijus Romanenko įsitikinęs, kad Rusija didina balistinių raketų atakų prieš Ukrainą skaičių dėl nepakankamo oro gynybos sistemų, galinčių jas numušti, skaičiaus, rašo unian.net.
Rugsėjo 5-osios naktį Baltarusija virš savo teritorijos numušė Rusijos naudojamus „Shahed“ tipo dronus. Tai buvo dronai, kuriuos Rusija paleido į Ukrainą. Tai pranešė „RBC-Ukraine“ remdamasi „Telegram“ nuoroda iš Baltarusijos Hajun projekto.
Visų pirma, į Baltarusijos Gomelio sritį iš Ukrainos Černigovo srities pateko du dronai kamikadzės. Tai įvyko apie 1 val. 8 min. Yra žinoma, kad „Shahed“ judėjo Gomelio kryptimi.
Tarptautinės atominės energijos agentūros vadovas Rafaelis Grossis pareiškė, kad Rusijos okupuotos Zaporižios atominės elektrinės aušinimo bokštas smarkiai apgadintas, informuoja agentūra „Reuters“.
Trečiadienį Rusijos pajėgos toliau tęsė barbarišką Ukrainos apšaudymą ir raketomis smogė Lvivo miestui. Dėl okupantų smūgio žuvo 7 žmonės, tarp jų buvo ir du vaikai, o sužeisti – 64 žmonės. 
Rusijos nakties atakos metu Ukrainos oro gynybos pajėgos sunaikino keturias Rusijos sparnuotąsias raketas Ch-101, tris sparnuotąsias raketas „Iskander-K“ ir 22 kovinius dronus “Shahed-131/136“.
Tuo tarpu dėl antradienį įvykdyto žiauraus Rusijos raketų smūgio Poltavos mieste žuvusiųjų skaičius išaugo iki 53 asmenų, o sužeistųjų skaičius pasiekė 271.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.