Iš O. Syrskio – gera žinia dėl Rusijos pajėgų: nė metro per 6 dienas Rugsėjo 5-osios naujienos

2024 m. rugsėjo 5 d. 06:44
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (43)
Trečiadienį Rusijos pajėgos toliau tęsė barbarišką Ukrainos apšaudymą ir raketomis smogė Lvivo miestui. Dėl okupantų smūgio žuvo 7 žmonės, tarp jų buvo ir du vaikai, o sužeisti – 64 žmonės. 
Rusijos nakties atakos metu Ukrainos oro gynybos pajėgos sunaikino keturias Rusijos sparnuotąsias raketas Ch-101, tris sparnuotąsias raketas „Iskander-K“ ir 22 kovinius dronus “Shahed-131/136“.
Tuo tarpu dėl antradienį įvykdyto žiauraus Rusijos raketų smūgio Poltavos mieste žuvusiųjų skaičius išaugo iki 53 asmenų, o sužeistųjų skaičius pasiekė 271.
Ukrainos įsiveržimas į Kursko sritį sukėlė nerimą Rusijos visuomenėje, tačiau Kremliaus vykdomos informacinės operacijos švelnina karo nuovargį šalyje ir suteikė Kremliui lankstumo pasirenkant strategiją, kaip kariauti užsitęsusį sekinimo karą prieš Ukrainą, sakoma Vašingtone įsikūrusio Karo tyrimų instituto (ISW) pranešime.
Rusijos valdžia, reaguodama į tebesitęsiantį Ukrainos puolimą Kursko srityje, kuria naujus savanorių teritorinės gynybos dalinius.
Tai rodo, kad Vladimiras Putinas nenori plačiau priešintis puolimui, pavyzdžiui, skelbiant visuotinę mobilizaciją, baimindamasis visuomenės nepasitenkinimo arba poreikio dideliu mastu permesti karius, nes tai sutrikdytų pačios Rusijos puolimą rytų Ukrainoje, teigia ISW analitikai.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaUkrainos kariai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.