Ukraina įvykdė vieną didžiausių bepiločių orlaivių atakų, iš Irano – balistinės raketos Rusijai Rugsėjo 2-osios įvykiai

2024 m. rugsėjo 2 d. 06:50
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (48)
Rusijos valdžia, reaguodama į tebesitęsiantį Ukrainos puolimą Kursko srityje, kuria naujus savanorių teritorinės gynybos dalinius.
Tai rodo, kad Vladimiras Putinas nenori plačiau priešintis puolimui, pavyzdžiui, skelbiant visuotinę mobilizaciją, baimindamasis visuomenės nepasitenkinimo arba poreikio dideliu mastu permesti karius, nes tai sutrikdytų pačios Rusijos puolimą rytų Ukrainoje, teigia analitinis centras Karo studijų institutas (ISW).
ISW analitikų pranešime pažymima, kad rugpjūčio 29 dieną Kursko srities gubernatorius Aleksejus Smirnovas viešai paskelbė apie „BARS-Kursk“ (BARS reiškia Rusijos kariuomenės kovinį rezervą) savanorių dalinio kūrimą, teigdamas, kad pagrindinė jo funkcija bus „užtikrinti saugumą“ Kursko srityje ir pasienio kaimų perkėlimą neapibrėžtoje ateityje.
Naktį į sekmadienį Ukrainos pajėgos įvykdė masinę dronų ataką prieš Rusiją - okupantai pranešė numušę 158 dronus. Ukrainiečiai smogė rusų energetikos infrastruktūrai ir pataikė į Konakovos šiluminę elektrinę Tverės srityje ir Kaširsko šiluminę elektrinę Maskvos srityje.
Ukrainos dronas taip pat pataikė į Maskvoje esančią naftos perdirbimo gamyklą, priklausančią "Gazprom Neft". Po smūgio socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose buvo matomas drono smūgis į gamyklą ir joje kilęs gaisras.
Rusijos pareigūnai tvirtino numušę 9 Ukrainos dronus skrendančius Maskvos kryptimi. Pasak miesto mero Sergėjaus Sobjanino, vienas iš dronų buvo numuštas virš naftos perdirbimo gamyklos teritorijos.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaUkrainos kariai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.