Artėjanti sezono kaita – kupina karybos iššūkių: įvardijo, kaip paveiks įtemptą situaciją Donbase

2024 m. rugsėjo 1 d. 13:54
Lrytas.lt
Prasidedant šaltajam metų laikotarpiui, jis dėl besikeičiančių oro sąlygų atneša įvairaus pobūdžio neigiamų pasekmių ne tik Ukrainos gynėjams, bet ir Rusijos kariuomenei.
Daugiau nuotraukų (18)
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 26-osios artilerijos brigados atstovas spaudai Olegas Kalašnikovas įvertino, kaip sezono kaita paveiks karinių operacijų Donbase eigą.
„Visada yra šiek tiek lengviau būti gynyboje nei pulti. Todėl strategija sako, kad tie, kurie puola, turi turėti puolimo išteklių pranašumą. Rudens-žiemos laikotarpis apsunkina karines operacijas ne tik mums, bet ir priešui“, – pažymėjo jis.
Pasak kariškio, rudenį sudėtingesnė tampa inžinerinė maskuotė. Jei pirmoji gynybos linija tiesiog sudegė dėl gaisro padarytos žalos, tai antrąją liniją, kurioje yra artilerijos sistemos, patrankų pabūklai ir t. t., bus sunkiau paslėpti nuo bepiločių orlaivių žvalgybos.
Pasak jo dar vienas svarbus aspektas yra taip, kad ruduo yra lietaus, purvo ir nuolatinių temperatūros svyravimų metas.
„Donecko srityje dirvožemis labai sunkus, todėl manevravimas, žinoma, pasunkėja. Be to, sunkiau ir žmonėms, esantiems kovinėse ir šaudymo pozicijose. Daug sunkiau, kai yra drėgmė, šaltis ir ypač temperatūros svyravimai“, – pridūrė Kalašnikovas.
Visų rudens ir žiemos laikotarpio sudedamųjų dalių sankaupa apsunkins padėtį ne tik Ukrainos gynėjams, bet ir sukels nemažai sunkumų Rusijos okupantams.
„Reikia pažymėti, kad mūsų priešui taip pat bus gana sunku tęsti puolamąsias operacijas. Jį bus lengviau identifikuoti, jam bus sunkiau būti mūšio lauke. Be to, priešo kareiviams suprastės fizinė sveikata, o tai turės mirtiną poveikį“, – teigė I. Kalašnikovas.
UkrainaRusijaUkrainos kariai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.