Per naktinį rusų smūgį Kramatorsko mieste žuvo „Reuters“ žurnalistas, keturi asmenys buvo sužeisti Rugpjūčio 25-osios įvykiai (2)

2024 m. rugpjūčio 25 d. 08:08
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (51)
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šalies Nepriklausomybės dienos proga šeštadienį pareiškė, kad Ukraina ir ukrainiečiai patys nuspręs, kaip jiems gyventi, kuriuo keliu eiti ir ką pasirinkti, nes taip veikia nepriklausomybė.
„Ligotas senis iš Raudonosios aikštės, visiems nuolat grasinantis raudonu mygtuku, mums nenurodinės savo raudonųjų linijų. Tik Ukraina ir ukrainiečiai nuspręs, kaip gyventi, kuriuo keliu eiti ir ką pasirinkti. Nes taip veikia nepriklausomybė“, – pabrėžė V.Zelenskis.
Savo kreipimąsi jis įrašė Sumų srityje, netoli sienos su Rusija.
Ukrainos ginkluotosios pajėgos įsiveržė į Rusijos Kursko sritį rugpjūčio pradžioje ir užėmė daugiau kaip 90 Rusijos gyvenviečių. Dienraštis „The Wall Street Journal“ išsiaiškino, kad Ukrainos kariai artėja prie maždaug 3 tūkst. rusų okupantų, įsikūrusių tarp Ukrainos sienos ir Seimo upės, apsupties.
Pasak „DeepState“ analitikų, Ukrainos pajėgos tęsia puolamuosius veiksmus Kursko srityje. Šeštadienį ekspertai pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai veikė į rytus nuo Sudžos miesto.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.