Atskleidė netvarką V. Putino karinėje vadovybėje ir apnuogino silpnąsias Rusijos vietas Rugpjūčio 17-osios įvykiai

2024 m. rugpjūčio 17 d. 09:42
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (24)
Baltieji rūmai atsakė, ar Vladimiras Putinas gali panaudoti branduolinį ginklą atsakydamas į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operaciją Kursko srityje.
Kaip rugpjūčio 15 d. pokalbyje su žurnalistais sakė Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby'is, V. Putinas yra susirūpinęs, tačiau JAV nemato Kremliaus branduolinės retorikos padidėjimo, praneša „Amerikos balsas“.
Ukrainos operacija Rusijos Kursko srityje buvo drąsus lošimas šalies karinei vadovybei, kuri savo ribotus išteklius paskyrė rizikingai atakai prieš branduolinį priešą be jokios sėkmės garantijos.
Iki trečiadienio, rugpjūčio 14 d., Ukrainos pajėgos perėmė daugiau nei 1000 kvadratinių kilometrų priešo teritorijos kontrolę, įskaitant daugiau nei 70 gyvenviečių, ir paėmė į nelaisvę šimtus rusų karo belaisvių, praneša „Associated Press“.
Ketvirtadienį Ukraina sustiprino savo kontrolę Rusijos Kursko srityje, kurią užėmė per 10 dienų trukusį puolimą, ir paskelbė apie paskirtą karinį vadą, kuris vadovaus šiai sričiai, taip pat apie naujus laimėjimus mūšio lauke.
Sumų mieste, netoli tos vietos, kur Ukrainos pajėgos nustebino pasaulį įsiveržusios į Rusiją, sužeisti kariai taip pat aprašė operacijas pietinėje Belgorodo srityje, rašo „The Washington Post“.
Per savo puolimą Vakarų Rusijos Kursko srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, daro pažangą. Kariuomenė pasiekia savo tikslus, sakė jis vakariniame savo vaizdo kreipimesi.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.