JAV pateikė perspėjimą dėl numatomo Irano smūgio Izraeliui

2024 m. rugpjūčio 13 d. 09:25
JAV vyriausybė mano, kad Iranas ir jo sąjungininkai dėl pastarojo meto įvykių jau netrukus gali suduoti atsakomuosius smūgius Izraeliui, pirmadienį Vašingtone pareiškė vienas aukšto rango pareigūnas.
Daugiau nuotraukų (2)
JAV pritaria Izraelio vertinimui, kad tai gali įvykti „šią savaitę“, pažymėjo Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is. Esą „sunku nustatyti“, kaip atrodytų Irano ir jo parankinių ataka. „Tačiau turime būti pasirengę galbūt reikšmingiems išpuoliams“, – nurodė J. Kirby‘is.
Dėl šios priežasties JAV sustiprino savo karinį buvimą regione. Tuo pat metu J. Kirby‘is perspėjo, kad niekas nenori tolesnio eskalavimo Artimuosiuose Rytuose.
Siekdamos sustiprinti savo buvimą, Jungtinės Valstijos – pagrindinės Izraelio sąjungininkės – į regioną pasiuntė papildomus karo laivus ir kovinius orlaivius.
Po to, kai neseniai buvo nukauti „Hezbollah“ karinis vadas ir „Hamas“ lyderis, Iranas ir „Hezbollah“ pažadėjo atkeršyti.
Izraelio ginkluotosios pajėgos jau kelias dienas yra didelėje parengtyje. Po susitikimo su aukšto rango kariuomenės pareigūnais Izraelio generalinio štabo viršininkas Herzis Halevis pabrėžė, kad kariuomenė yra pasirengusi imtis tiek puolamųjų, tiek gynybinio pobūdžio priemonių.
JAVIzraelisIranas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.