Ukraina kontroliuoja 1 tūkst. kv. km Kursko teritorijos, iš JAV – perspėjimas Iranui dėl raketų Rusijai

2024 m. rugpjūčio 12 d. 07:02
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (28)
Rusų valdžia pranešė, kad iš Kursko regiono, kuriame tebevyksta mūšiai, buvo evakuota daugiau nei 76 tūkst. civilių, paskelbė naujienų agentūra „Deutsche Welle“.
„Akivaizdu, kad ši ataka buvo visiškai netikėta aukščiausiajai Rusijos vadovybei, pasirodo, Ukrainos generalinis štabas rengė šią operaciją net nederindamas jos su Vakarų partneriais, ir tai buvo specialiai padaryta, kad nebūtų informacijos nutekėjimo“, – teigė žurnalistas Christo Grozevas.
Manoma, kad Kremlius nusprendė Kursko, Belgorodo ir Briansko regionuose paskelbti „antiteroristinę operaciją“, o ne karo padėtį tam, kad sumenkintų invazijos į Kursko regioną mastą ir užkirstų kelią panikai ar neigiamoms reakcijoms šalyse, teigiama Karo tyrimų instituto (ISW) pranešime.
Ukrainiečiai tuo metu telkia gausias pajėgas. Antpuolyje Rusijos Kursko regione, kurio tikslas – „kelti įtampą“ ir „destabilizuoti“ Rusiją, dalyvauja tūkstančiai ukrainiečių karių, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas aukštesniojo rango Ukrainos saugumo pareigūnas.
Nors dėl Ukrainos antpuolio Rusijos atakų intensyvumas rytų Ukrainoje kiek sumažėjo, tačiau tai nenusilpnino rusų puolimo, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas aukštesniojo rango Ukrainos saugumo pareigūnas.
Savo ruožtu Ukrainos antpuolis Rusijos Kursko regione „gerokai pakėlė“ kovinę dvasią šalyje. Ukraina sieks galutinai sunaikinti Rusijos karinę infrastruktūrą, sekmadienį paskelbė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
 
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.