Rusija paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį, į Kursko sritį siunčia karius ir karinę techniką Rugpjūčio 9-osios įvykiai (7)

2024 m. rugpjūčio 9 d. 06:22
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (67)
Ukrainiečių kariai į Rusijos teritoriją įsiveržė iki 10 kilometrų atstumu, galimai įvykdydami rimčiausią puolimą per sieną šiuo metu vykstančiame konflikte, ketvirtadienį pranešė Karo tyrimų institutas (ISW).
Kijevui palankios pajėgos antradienį ryte šturmavo Rusijos pietvakarinį Kursko regioną – Rusijos kariuomenės teigimu, tuo tikslu buvo panaudota maždaug 1 000 karių ir daugiau nei dvi dešimtys šarvuotų automobilių ir tankų.
Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas trečiadienį pažadėjo sustabdyti puolimą ir nustumti Ukrainos karius atgal prie sienos.
„Patvirtintais duomenimis, Ukrainiečių pajėgos įsiveržė iki 10 kilometrų atstumu į Rusijos Kursko apskritį ir tęsia mechanizuotus puolimo veiksmus Rusijos teritorijoje“, – rašoma ISW pranešime.
„Šiuo metu patvirtinti ukrainiečių puolimo Kursko apskrityje mastai ir vieta rodo, kad Ukrainos pajėgos prasiskverbė pro mažiausiai dvi rusų gynybos linijas ir vieną atramos punktą“, – priduriama jame
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.