Australija pakėlė teroro pavojaus lygį

2024 m. rugpjūčio 5 d. 13:48
Australija nuo „galimo“ iki „tikėtino“ padidino teroro pavojaus lygį. Žvalgybos vadas Mike‘as Burgessas to priežastimi pirmadienį nurodė „ekstremistinių ideologijų“ plitimą. Anot jo, nėra duomenų, kad išpuolis galėtų būti surengtas jau netrukus, tačiau smurto per ateinančius dvylika mėnesių pavojus esą yra išaugęs. „Australijos saugumo aplinka blogėja, tampa vis labiau nestabili ir nenuspėjama“, – pažymėjo pareigūnas.
Daugiau nuotraukų (1)
„Dažnai girdėjote mane sakant, kad šnipinėjimas ir užsienio kišimasis yra mūsų didžiausios saugumo problemos. Žvalgybinė informacija rodo, kad taip nebėra“, – kalbėjo M. Burgessas. Dabar be šnipinėjimo ir užsienio kišimosi tarp didžiausių saugumo problemų yra ir „politiškai motyvuotas smurtas“.
Vis daugiau australų radikalizuojasi ir vis dažniau yra pasirengę panaudoti smurtą, kad pasiektų savo tikslus, sakė M. Burgessas. Ekstremistinių ideologijų esą padaugėjo jau per koronaviruso pandemiją. Karas tarp Izraelio ir radikalios palestiniečių organizacijos „Hamas“ jas dar labiau paskatino. „Svarbiausia radikalizacijos platforma“ M. Burgessas įvardijo internetą ir socialinius tinklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.