V. Zelenskis: vokiečių oro gynybos sistema „Patriot“ – jau Ukrainoje Liepos 21-osios įvykiai

2024 m. liepos 21 d. 08:37
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (59)
Buvęs Donaldo Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas pareiškė, kad buvęs JAV prezidentas neįsivaizduoja, kaip užbaigti karą Ukrainoje. J.Boltonas tai pasakė duodamas interviu CNN.
Visų pirma J.Boltonas citavo D.Trumpo pareiškimą, pasakytą per neseniai vykusį pokalbį su prezidentu Volodymyru Zelenskiu, kad jis atneš taiką ir užbaigs Rusijos ir Ukrainos karą. Tačiau, pasak buvusio patarėjo, D.Trumpas neįsivaizduoja, kaip užbaigti karą Ukrainoje.
„Tai beprotiška. Jis (D.Trumpas) neturi jokio supratimo, kaip ketina derėtis ir užbaigti šį karą“, – sakė J.Boltonas.
Jis pažymėjo, kad D.Trumpo artumas Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui gali lemti Rusijai palankias nuolaidas, kurios bus pražūtingos Ukrainai. Pasak J.Boltono, tai yra „labai tamsus momentas“. Jis pridūrė, kad JAV atėjo į pagalbą Kijevui „ne iš geros širdies ir ne iš aktyvios labdaros“.
„Mes padedame Ukrainai, nes tai yra Amerikos nacionalinio saugumo interesų pagrindas – gintis nuo neišprovokuotos agresijos Europos žemyne ir stengtis, kad ten būtų taika ir stabilumas – tai mums teikia nesuskaičiuojamą naudą“, – sakė jis.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.