Ekspertas: karas turi būti fiziškai perkeltas į Rusiją Liepos 14-osios įvykiai

2024 m. liepos 14 d. 08:54
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (37)
Iš viso per pastaruosius du mėnesius Rusija prarado daugiau nei 70 tūkst. kareivių (tiek žuvo arba buvo sužeisti), rašoma socialiniame tinkle „X“ paskelbtoje atnaujintoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos informacijos suvestinėje.
Šeštadienio rytą Rusijos Rostovo sritis buvo atakuota bepiločių lėktuvų. Po šios atakos, kaip praneša Ukrainos ir Rusijos žiniasklaida, naftos bazėje kilo didelis gaisras.
Rusijos invazinė kariuomenė taip pat atakavo Ukrainą bepiločiais lėktuvais. Rusai nusitaikė į Donecko srities Sloviansko miestą ir sunaikino privačią namų valdą.
Taip pat Ukrainos kariuomenė pranešė, kad šeštadienį Į Ukrainą paleistas rusų kovinis dronas įskriejo į Baltarusijos oro erdvę. Teigiama, kad bepilotį orlaivį vijosi baltarusių naikintuvas ir sraigtasparnis.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusija turi pralaimėti karą, nes daugelis šalių susitelkė aplink Ukrainą. Valstybės vadovas tai pareiškė savo „Facebook“ puslapyje.
Ukraina prieš rinkimus JAV, vyksiančius šį rudenį, nori surengti antrąjį Taikos viršūnių susitikimą, kuriame dalyvautų ir Rusija. Apie tai praneša „Bloomberg“.
Leidinys pažymi, kad Kijevas siekia surengti susitikimą prieš JAV rinkimus, nes yra susirūpinęs dėl galimo Donaldo Trumpo sugrįžimo į Baltuosius rūmus. Numanomas respublikonų partijos kandidatas pažadėjo baigti karą iki savo inauguracijos sausio mėnesį ir išreiškė nenorą toliau teikti JAV karinę paramą Ukrainai.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.