K. Budanovas prakalbo apie pasikėsinimus į V. Putiną, iš Rusijos – grasinimai Europai dėl JAV plano Liepos 13-osios įvykiai

2024 m. liepos 13 d. 08:20
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi.
Daugiau nuotraukų (31)
Buvęs Ukrainos ginkluotojų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas oficialiai pradėjo eiti naujas pareigas Ukrainos ambasadoje Jungtinėje Karalystėje. Volodymyras Zelenskis V. Zalužną ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje paskyrė kovo 13 dieną.
Penktadienį Kinija pranešė savo pietinėje pakrantėje rengianti bendras karines pratybas su Rusija. Apie tai paskelbta po Vašingtone vykusio JAV vadovaujamo Vakarų gynybos Aljanso susitikimo ir Japonijos įspėjimo apie didėjančią grėsmę, kylančią dėl stiprių Pekino ir Maskvos ryšių.
Kinijos gynybos ministerija pranešė, kad dvi kariuomenės pradėjo pratybas „Joint Sea-2024“ „liepos pradžioje“, jos tęsis iki šio mėnesio vidurio.
Šių metų gegužę ir birželį Rusijos invazinių pajėgų vidutiniai dienos nuostoliai mūšio lauke Ukrainoje, apimantys žuvusiuosius ir sužeistuosius, buvo didžiausi nuo pat plataus masto invazijos pradžios – atitinkamai 1 262 ir 1 163.
Iš viso per pastaruosius du mėnesius Rusija tikriausiai prarado daugiau nei 70 tūkst. kareivių (tiek žuvo arba buvo sužeisti), sakoma socialiniame tinkle X paskelbtoje atnaujintoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos informacijos suvestinėje.
Ukraina prieš rinkimus JAV, vyksiančius šį rudenį, nori surengti antrąjį Taikos viršūnių susitikimą, kuriame dalyvautų ir Rusija. Apie tai praneša „Bloomberg“.
Leidinys pažymi, kad Kijevas siekia surengti susitikimą prieš JAV rinkimus, nes yra susirūpinęs dėl galimo Donaldo Trumpo sugrįžimo į Baltuosius rūmus. Numanomas respublikonų partijos kandidatas pažadėjo baigti karą iki savo inauguracijos sausio mėnesį ir išreiškė nenorą toliau teikti JAV karinę paramą Ukrainai.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.