Baltarusija vėl ėmė svaidytis grasinimais Rusijos branduoliniu ginklu: „Galime tai padaryti“

Baltarusijos generalinio štabo viršininkas Pavelas Muraveiko pareiškė, kad šalis panaudotų taktinius branduolinius ginklus, kuriuos Rusija dislokavo jų teritorijoje, jei iškiltų grėsmė Baltarusijos suverenitetui ar nepriklausomybei, birželio 30 d. pranešė Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

A. Lukašenka ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
A. Lukašenka ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2024, 8:26 AM, atnaujinta Jul 1, 2024, 8:31 AM

„Mes išmokome, kaip elgtis su šiais ginklais. Žinome, kaip juos užtikrintai panaudoti. Galime tai padaryti. Ir galite būti tikri: mes tai padarysime, jei iškils grėsmė mūsų šalies suverenitetui ir nepriklausomybei“, – televizijos laidoje sakė Pavelas Muraveiko, praneša „Belta“.

Dieną anksčiau Baltarusijos kariškiai pareiškė, kad Ukraina neva dislokuoja savo pajėgas prie bendros valstybės sienos dėl galimų „sabotažo, teroro aktų“, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Laikraštis „The Kyiv Independent“ šio teiginio patikrinti negalėjo, tačiau Baltarusijos valstybinės naujienų tarnybos apie tai jau seniai skelbia nepagrįstus teiginius.

Nors Baltarusija neturi savo branduolinių ginklų, Rusija, kaip įtariama, dalį savo branduolinio arsenalo perkėlė į Baltarusiją.

Ukrainos saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centras gegužės mėn. teigė, kad Rusija gali nuspręsti vykdyti naują psichologinę operaciją, kuria siekiama „sukelti masinę paniką“ Ukrainoje. Centro teigimu, planuota priversti Kijevą patikėti, kad Baltarusijos kariai prisijungs prie Rusijos karo prieš Ukrainą.

„Tikimės, kad artimiausiu metu Rusijos ir Baltarusijos aukščiausioji vadovybė paskelbs eilę provokacinių pareiškimų, grasinančių Ukrainai“, – sakoma pareiškime.

Parengta pagal „The Kyiv Independent“ inf.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.