Izraelio žiniasklaida: per ataką, pražudžiusią aštuonis IDF karius, buvo panaudota prieštankinė raketa

Izraelio kariuomenė mano, kad per šeštadienį Rafoje pietinėje Gazos Ruožo dalyje įvykusią ataką prieš Izraelio šarvuotį, kuri pražudė aštuonis karius, buvo panaudota prieštankinė raketa, skelbia Izraelio žiniasklaida.

Izraelio žiniasklaida: per ataką, kuri pražudė aštuonis IDF karius, buvo panaudota prieštankinė raketa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Izraelio žiniasklaida: per ataką, kuri pražudė aštuonis IDF karius, buvo panaudota prieštankinė raketa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Izraelis intensyvina operacijas<br>EPA-ELTA nuotr.
Izraelis intensyvina operacijas<br>EPA-ELTA nuotr.
ATACMS raketų paleidimo sistema, ATCMS raketa.<br>AP/Scanpix nuotr.
ATACMS raketų paleidimo sistema, ATCMS raketa.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 17, 2024, 1:15 PM

Šis incidentas yra vienas rimčiausių, kuriuos nuo karo pradžios prieš daugiau nei aštuonis mėnesius patyrė Izraelio gynybos pajėgos (IDF).

Pirminiai duomenys rodo, kad, priešingai nei nurodyta instrukcijose, šarvuočio „Namer“ durys buvo atidarytos, pirmadienį rašo laikraštis „Israel Hayom“. Kaip teigiama, visi transporto priemonėje buvę žmonės iš karto žuvo, kai į ją pataikė raketa. Incidentas vis dar tiriamas.

Kitos žiniasklaidos priemonės pranešė apie galimus antrinius sprogimus, kuriuos sukėlė prie tanko išorinės dalies pritvirtinti sprogstamieji įtaisai. Kariškiai tik po dviejų valandų po stipraus sprogimo galėjo priartėti prie sunaikintos transporto priemonės.

Pasak karinių šaltinių, kariai po operacijos Rafacho šiaurės vakaruose keliavo šarvuočių vilkstinėje. Iš pradžių skelbta, kad nėra aišku, ar sprogimą sukėlė prieštankinė raketa, ar paspęsti spąstai. Atsakomybę už ataką prisiėmė palestiniečių teroristinės organizacijos „Hamas“ karinis sparnas.

Izraelis Rafoje nori sunaikinti vieną iš paskutinių „Hamas“ tvirtovių. IDF ten nuo gegužės pradžios intensyvina sausumos operacijas prieš smogikus.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.