Sirijoje per automobilio sprogdinimą žuvo du proiranietiški smogikai

Šeštadienį Sirijos rytiniame Deir az Zoro mieste per automobilio sprogdinimą žuvo du proiranietiški smogikai, pranešė viena stebėsenos organizacija.

Sirija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sirija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Iranas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Iranas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sirija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sirija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2024, 2:13 PM

Pasak „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), netoli Irano kultūros centro visureigyje buvo detonuotas sprogstamasis įtaisas.

Vyriausybės pajėgos ir Irano remiamos grupės aptvėrė įvykio vietą, nurodė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi SOHR, kuri Sirijoje turi šaltinių tinklą.

Kol kas neaišku, kas yra atsakingas už šią ataką. Deir az Zoro miestas yra Teherano tvirtovė, kurioje yra įsikūrę Irano patarėjai, institucijos ir kultūros centras.

Su Iraku besiribojančios naftos turtingos Deir az Zoro provincijos kontrolė yra padalinta į rytus nuo Eufrato valdo kurdų pajėgos, o į vakarus – Irano remiamos Sirijos vyriausybės pajėgos ir jų parankiniai.

Irano remiamos grupuotės, įskaitant galingą Libano judėjimą „Hezbollah“, palaiko prezidento Basharo al-Assado pajėgas nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 m.

Po to, kai Sirijos vyriausybė brutaliai numalšino 2011 m. sukilimą, įsiplieskė konfliktas, per kurį žuvo daugiau nei pusė milijono žmonių ir įsitraukė užsienio šalių kariuomenės bei džihadistai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.