Kremlius: Rusijos taikdariai pradėjo trauktis iš Kalnų Karabacho

Rusijos taikos palaikymo pajėgos pradėjo pasitraukti iš Kalnų Karabacho po to, kai Azerbaidžanas pernai atkovojo šią ginčijamą teritoriją iš armėnų separatistų, trečiadienį pranešė Kremlius.

Rusijos taikdariai Kalnų Karabache.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos taikdariai Kalnų Karabache.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 1:24 PM, atnaujinta Apr 17, 2024, 3:14 PM

Paklaustas apie Azerbaidžano žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad Rusijos pajėgos pradėjo palikti pozicijas, kurias buvo užėmusios pagal Maskvos tarpininkaujamą 2020 metų taikos susitarimą tarp Baku ir Jerevano, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė: „Taip, tai tiesa“. Tačiau daugiau detalių jis nepranešė.

Azerbaidžano valstybinė žiniasklaida šią savaitę paskelbė, kad Rusijos kariai pradėjo palikti savo pozicijas, jos turimuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti šarvuočiai su Rusijos vėliavomis, kaip teigiama, išvažiuojantys iš teritorijos.

Rusija buvo dislokavusi 2 000 taikos palaikymo pajėgų karių pagal susitarimą, kuriuo siekta užbaigti 2020 metais prasidėjusį ir šešias savaites trukusį kruviną puolimą, per kurį Azerbaidžano pajėgos užgrobė Kalnų Karabacho ir aplinkines teritorijas.

O pernai rugsėjį Baku per žaibišku vienos dienos operaciją užbaigė teritorijos perėmimą ir sukėlė pabėgėlių krizę, nes beveik visi vietos gyventojai – apie 100 000 etninių armėnų – išvyko į Armėniją, baimindamiesi įvairių atsakomųjų veiksmų bei represijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas