Talibano lyderis sako „uoliai pritariantis“ politiniam konflikto Afganistane sprendimui

Talibano lyderis Hibatullah Akhundzada sekmadienį pareiškė „uoliai pritariantis“ politiniam konflikto Afganistane sprendimui, nors islamistų judėjimas pradėjo įnirtingą puolimą šioje šalyje.

Talibano lyderis Hibatullah Akhundzada sekmadienį pareiškė „uoliai pritariantis“ politiniam konflikto Afganistane sprendimui. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Talibano lyderis Hibatullah Akhundzada sekmadienį pareiškė „uoliai pritariantis“ politiniam konflikto Afganistane sprendimui. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2021, 10:18 AM

„Nepaisant karinių laimėjimų ir pažangos, Islamo emyratas uoliai pritaria politiniam susitarimui šalyje“, – sakoma H. Akhundzados pareiškime, paskelbtame artėjant ateinančią savaitę minimai Aukojimo šventei.

„Islamo emyratas pasinaudos kiekviena galimybe sukurti islamišką sistemą, taiką ir saugumą“, – pareiškė talibų lyderis.

Toks pranešimas paskelbtas Afganistano vyriausybės ir talibų sukilėlių atstovams savaitgalį Dohoje susirinkus į naują derybų raundą, pakurstydami viltį, kad užstrigusios taikos derybos bus atgaivintos.

Abi konflikto pusės susitikinėja Kataro sostinėje jau kelis mėnesius, bet šių nuolat strigdavusių derybų perspektyva atrodo dar niūresnė, kovotojams skinant pergales mūšių laukuose.

Sekmadienį planuojama pratęsti šias derybas.

Talibano lyderis teigė, kad jo grupuotė ir toliau yra pasiryžusi ieškoti sprendimo, kaip užbaigti karą, tačiau smerkė „opozicijos partijas“ dėl „laiko švaistymo“.

„Mūsų žinia, kad užuot pasikliovę užsieniečiais, spręstume savo klausimus tarpusavyje ir gelbėtume savo tėvynę nuo paplitusios krizės, lieka“, – pridūrė jis.

Kautynės Afganistane intensyvėjo kelias pastarąsias savaites, talibams vienu metu rengianti daugiakrypčius puolimus ir stulbinama sparta užimant dešimtis rajonų.

Didelio masto puolimą talibai pradėjo gegužės pradžioje, kai prasidėjo galutinis JAV pajėgų išvedimas iš Afganistano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.