Teroristai Ukrainoje atakavo civilių pilną ligoninę, yra aukų

2015 m. sausio 27 d. 17:21
lrytas.lt
Į rytus nuo Donecko esantį Svetlodarską antradienį atakavo teroristai  – šie nusitaikė į miesto ligoninę. Ligoninė buvo apšaudoma sistemomis „Grad“, praneša liga.net.
Daugiau nuotraukų (1)
Ligoninės kieme sprogo teroristų paleistas sviedinys, per šį sprogimą žuvo viena darbuotoja. Maždaug 15 valandą vietos laiku teroristai surengė dar vieną išpuolį: iš sistemų „Grad“ jie apšaudė vietos ligoninę.
Pranešama, kad yra žuvusiųjų ir sužeistųjų. Sužalojimus patyrė ir ligoninės darbuotojai, ir pacientai.
„Teroristai nesustabdė kruvinos dramos Mariupolyje ir vėl parodė tikrąjį savo veidą bei tikslą“, – tikino antiteroristinės operacijos štabas.
Ligoninėje, kurią apšaudė teroristai, buvo gydomi iš karo lauko atvežti kareiviai bei civiliai.
Kiek tiksliai žuvo per šią ataką civilių – kol kas neaišku.
Raketų ataka, per kurią Ukrainos pietrytiniame Mariupolio uostamiestyje praeitą savaitgalį žuvo 30 žmonių.
Rusiją paskelbė agresore
Ukrainos parlamentas antradienį priėmė pareiškimą, kuriame Rusija įvardijama kaip „šalis agresorė“, o įstatymų leidėjai paragino tarptautinę bendruomenę suteikti didesnę pagalbą Kijevui bei sugriežtinti sankcijas Maskvai.
Už tą dokumentą, kuriuo prorusiškų separatistų paskelbtos Donecko ir Luhansko „liaudies respublikos" taip pat įvardijamos kaip teroristinės organizacijos, nubalsavo 271 iš 289 posėdyje dalyvavusių Aukščiausiosios Rados deputatų.
„Teisinis pripažinimas valstybe agresore užtraukia pasekmes, kaip numatyta 1974-ųjų Jungtinių Tautų rezoliucijoje ir JT Chartijoje“, – prieš balsavimą sakė valdančiajai koalicijai priklausančios Radikalų partijos lyderis Olehas Liaško.
„Aukščiausioji Rada pripažįsta Rusijos Federaciją valstybe agresore ir ragina Ukrainos tarptautinius partnerius neleisti, kad ji liktų nenubausta už nusikaltimus žmoniškumui, įvykdytus nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios“, – sakoma dokumente, kurį per plenarinį posėdį perskaitė Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Ana Hopko.
Pareiškime rašoma, kad Rusija palaiko terorizmą ir blokuoja JT Saugumo Tarybos veiklą, sukeldama grėsmę taikai ir saugumui visame pasaulyje.
Parlamentas taip pat paragino tarptautinius Ukrainos partnerius pripažinti separatistines Donecko ir Luhansko liaudies respublikas teroristinėmis organizacijomis, padidinti Kijevo vyriausybei teikiamą neletalinę karinę pagalbą ir sugriežtinti sankcijas Rusijai.
UkrainaMariupolisteroristai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.