Belgija sužlugdė kelias džihadistų planuotas atakas

2014 m. rugsėjo 20 d. 14:42
BNS, AFP ir lrytas.lt inf.
Tačiau keli asmenys yra suimti, pažymėjo „L'Echo“.
Daugiau nuotraukų (1)
Dienraštis „L'Echo“, remdamasis neįvardytais šaltiniais, nurodė, kad planuotos atakos galėjo būti panašios į gegužę keturių žmonių gyvybių pareikalavusį išpuolį Briuselio centre veikiančiame Žydų muziejuje.
Įtariamasis toje byloje – Prancūzijos pilietis Mehdi Nemmouche'as – ilgiau negu metus kovojo kartu su islamo ekstremistais Sirijoje, o šiuo metu jis laikomas arešte Belgijoje ir kaltinamas „žmogžudyste teroristiniame kontekste“.
Manoma, kad iki 400 Belgijos piliečių yra išvykę kautis į Siriją, ir apie 90 iš jų, kiek žinoma, yra grįžę į savo šalį, rašo „L'Echo“.
„Mūsų pradinė nuostata – kad tarp jų kas devintas siekia įvykdyti kokią nors ataką, – sakė vienas šaltinis. – Tai atsargus vertinimas, jeigu būtų atsižvelgiama ir į žmones, kurie jiems padeda.“
Laikraštis pridūrė, kad jo šaltiniai nenorėjo atskleisti detalių apie planuotas atakas arba operacijas, išardžiusias tuos sąmokslus, dėl saugumo priežasčių ir siekdami nesukelti nerimo visuomenei.
Tačiau keli asmenys yra suimti, pažymėjo „L'Echo“.
Birželį teismas nurodė, kad 46 asmenys, kaip įtariama, priklausę radikaliai islamistų grupuotei „Sharia4Belgium“, tikriausiai prisidėjusiai verbuojant jaunuolius kautis Sirijoje, turi būti teisiami pagal įvairius kaltinimus, tarp jų ir dėl priklausymo teroristinei organizacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.