Libija pagrasino bombarduoti Šiaurės Korėjos tanklaivį

2014 m. kovo 9 d. 11:00
ELTA ir lrytas.lt inf.
Šeštadienį Libija pagrasino numesianti bombą ant tanklaivio su Šiaurės Korėjos vėliava, jei jis bandytų išgabenti naftą iš sukilėlių kontroliuojamo uosto, praneša „Reuters“.
Daugiau nuotraukų (1)
Sukilėliai, kurie nuo rugpjūčio jau užgrobė tris didžiausius Libijos uostus reikalaudami daugiau autonomijos, perspėjo Tripolį nebandyti sustabdyti naftos sandorio Es Sidere, viename didžiausių šalies uostų. Teigiama, kad žaliavinės naftos krova į laivą prasidėjo naktį.
Vietos televizijos stotis, valdoma protestuotojų, parodė vaizdo siužetą, kuriame sukilėliai dalyvauja ilgoje ceremonijoje ir paskerdžia kupranugarį švęsdami pirmąjį naftos išgabenimo sandorį. Pasak televizijos stoties, ceremonija vyko El Sidere.
Libijos premjeras televizijos pranešime įspėjo tanklaivio įgulą. „Tanklaivis bus bombarduojamas, jei išplaukdamas iš uosto nesilaikys įsakymų. Tai bus ekologinė katastrofa“, – sakė jis. Jis taip pat paskelbė naftos krovą nusikalstama veika. Libijos valdžia taip pat įsakė suimti tanklaivio įgulą.
Tuo tarpu sukilėlių lyderiai pareiškė, kad Libijos vyriausybė nesilaiko jų reikalavimo dalintis lėšomis, gautomis už naftą, ištirti korupcijos naftos verslo srityje ir suteikti regioninę autonomiją. „Mes stengiamės pasiekti susitarimą su vyriausybe, bet jie ir parlamentas (...) buvo pernelyg užsiėmę savimi ir net nesvarstė mūsų reikalavimų,“ sakė sukilėlių lyderiai filmuotoje medžiagoje. „Jei kas puls, mes į tai atsakysime“, – teigė sukilėliai.
Pastaruoju metu Libijos vyriausybė stengiasi suvaldyti protestų ir išpuolių bangą prieš šalies naftos gavybos gręžinius ir krovos uostus, nes neramumai drastiškai sumažino šios žaliavos eksportą, iš kurio šalis gauna didžiąją dalį savo pajamų.
LibijaŠiaurės Korėjatanklaivis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.