A. al Assado pažadas: Sirija laimės prieš JAV

2013 m. rugpjūčio 29 d. 15:41
BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sirijos prezidentas

Daugiau nuotraukų (1)
Vašingtonas ir kitos Vakarų galybės perspėjo dėl gresiančių karinių smūgių B.al Assado režimui po rugpjūčio 21 dieną Damasko priemiesčiuose surengtų numanomų cheminių atakų, per kurias žuvo šimtai civilių, tarp jų dešimtys vaikų.
„Nuo šios krizės pradžios, kaip žinote, laukėme, kol atsiskleis mūsų tikrasis priešas, – dienraštis „al Akhbar“ citavo B.al Assado kalbą Sirijos pareigūnams. – Žinau, kad jūsų moralė tvirta ir kad esate pasiruošęs pasitikti bet kokią ataką ir išgelbėti tėvynę.“
„Tai istorinė konfrontacija, kurioje mes iškilsime nugalėtojais“, – pridūrė prezidentas.
Ginsis nuo bet kokios agresijos
Sirijos prezidentas B.al Assadas ketvirtadienį sakė, kad jo šalis ginsis nuo bet kokių atakų, - Vašingtonui ir jo sąjungininkams svarstant galimybes imtis karinių veiksmų dėl įtariamo cheminių ginklų naudojimo Sirijoje. 
„Sirija ginsis susidūrusi su bet kokia agresija, o grasinimai tik didins jos atsidavimą savo principams ir savo nepriklausomybei“, - sakė B.al Assadas su vizitu atvykusiai Jemeno politikų delegacijai. Jo žodžius citavo valstybinė televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.