Vokietijoje pareikšti kaltinimai rusui, kuris girtas nužudė porą sužeistų ukrainiečių

2024 m. spalio 23 d. 18:02
Miuncheno prokuratūra trečiadienį pareiškė 20 metų Vokietijoje gyvenusiam 57-erių Rusijos piliečiui kaltinimus nužudžius du sužeidimus besigydžiusius Ukrainos karius.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaltinamasis jau buvo ne kartą patekęs į policijos akiratį ir yra kaltinamas tuo, kad šių metų balandį netoli prekybos centro pietų Bavarijos Murnau mieste mirtinai subadė 23-erių ir 36-erių ukrainiečius.
Prokuratūros teigimu, kruvinas išpuolis įvyko po to, kai vyriškiai, kurie vienas kitą pažinojo, išgėrę susiginčijo dėl padėties Ukrainoje.
„Būdamas kraštutinio rusų nacionalizmo šalininku, jis be jokių išlygų palaiko Rusijos invaziją Ukrainoje“, – pareikšdamas kaltinimus dėl žmogžudystės kalbėjo prokuroras.
Teigiama, kad kaltinamasis nuėjo namo, kad pasiimtų peilį, o grįžęs savo pirmajai aukai dūrė į kaklą, tada puolė antrąjį vyriškį.
Jis kaltinamas tuo, kad elgėsi vedamas pykčio ir abu ukrainiečius užklupo netikėtai.
Galutinį sprendimą ar perduoti bylą teismui turi priimti Miuncheno teismas. Kaltinamasis rusas šiuo metu laikomas Bavarijos sostinės Štadelhaimo kalėjime.
Šiais metais vykusiose pamaldose už žuvusius ukrainiečius Murnau meras Ralfas Beutingas neslėpė savo pasipiktinimo. „Jie čia turėjo pasveikti ir grįžti namo. Tai, kas įvyko, mums yra nesuvokiama“, – kalbėjo jis.
Vokietijarusasukrainiečiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.