Našlė: A. Navalno kapas „kasdien nuklotas šviežiomis gėlėmis“

2024 m. spalio 22 d. 14:40
Rusijos opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno kapas kasdien nuklotas gėlėmis, o tai rodo, kad jis vis dar turi „didžiulį šalininkų skaičių“, antradienį sakė jo našlė Julija Navalnaja.
Daugiau nuotraukų (1)
Maskvos „režimui buvo gyvybiškai svarbu, kad jis jaustųsi visų atstumtas. O taip tikrai nėra“, – sakė 48 metų J. Navalnaja per interviu Prancūzijos transliuotojui „France Inter“ tą dieną, kai buvo išleista jos velionio vyro autobiografija „Patriotas“.
Ji papasakojo, kad prieš mirtį 2024 m. vasario mėnesį Arkties pataisos darbų kolonijoje, kur buvo laikomas ypač atšiauriomis sąlygomis, A. Navalnas gaudavo daugybę laiškų. „Visa tai tęsiasi net ir po jo mirties. Yra daugybė Aleksejaus Navalno šalininkų. Rusijoje taip pat žmonės kasdien lanko jo kapą. Jo kapas kasdien nuklotas šviežiomis gėlėmis“, – sakė J. Navalnaja.
Ji pridūrė mananti, kad jos vyras buvo „vienintelis realus (Rusijos prezidento) Vladimiro Putino varžovas“. Pirmadienį interviu BBC J. Navalnaja pažadėjo grįžti į Rusiją ir kandidatuoti per rinkimus, kai Rusijoje nebebus V. Putino.
J. Navalnaja sakė „France Inter“ „nebijanti“, nors ir nesijaučianti „100 procentų saugi“. „Šis režimas neturi realaus plano ir jokios realios strategijos (...) Nėra jokio būdo nuspėti, kas bus užpultas kitą kartą“, – sakė ji. „Turime suvokti, kad Vladimiro Putino režimas, pradėjęs persekioti politinius oponentus, pradėjęs karą, nužudęs svarbiausią varžovą, nesustos prieš nieką. Jo niekas nesustabdys“, – pridūrė J. Navalnaja.
Po A. Navalno mirties jo žmona liepos mėnesį buvo įtraukta į Rusijos „teroristų ir ekstremistų“ juodąjį sąrašą, buvo išduotas jos arešto orderis dėl „narystės ekstremistinėje organizacijoje“. J. Navalnaja negyvena Rusijoje ir žada tęsti vyro opozicinę veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.