Brazilijos prezidentas dėl sveikatos priežasčių nevyks į BRICS viršūnių susitikimą Rusijoje

2024 m. spalio 21 d. 16:59
Brazilijos prezidentas Luizas Inácio Lula da Silva dėl sveikatos priežasčių atšaukė planuotą savo kelionę į BRICS viršūnių susitikimą Rusijoje. Jis susitikime Kazanėje dalyvaus vaizdo ryšiu, pranešė prezidentūra, tačiau detalių nepateikė.
Daugiau nuotraukų (1)
Pasak žiniasklaidos, 78-erių L. I. Lula da Silva šeštadienio vakarą parkrito savo namų vonios kambaryje. Ligoninėje jam esą buvo susiūta žaizda pakaušyje. Pasak L. I. Lula da Silvos biuro, prezidentas šią savaitę vykdys įprastus savo įsipareigojimus.
BRICS viršūnių susitikime Rusijos Kazanės mieste spalio 22–24 dienomis laukiama ir Etiopijos, Irano, Egipto bei Jungtinių Arabų Emyratų atstovų. Daugumos užsienio šalių izoliuotas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bent jau savo šalyje nori pasirodyti su kai kuriais kolegomis.
Organizacija BRICS pavadinta pagal pirmųjų penkių valstybių narių – Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir PAR – pavadinimų anglų kalba pirmąsias raides. Šių metų pradžioje prie organizacijos prisijungė Iranas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Etiopija ir Egiptas.
L. I. Lula da Silvai tai būtų buvęs pirmasis susitikimas su V. Putinu šiais metais. Jis rugsėjį telefonu kalbėjosi su Rusijos vadovu, kad pristatytų Brazilijos ir Kinijos taikos planą Ukrainai.
V. Putinas savo ruožtu neseniai atšaukė planuotą kelionę į lapkritį Brazilijoje vyksiantį G20 viršūnių susitikimą, argumentuodamas, kad jo dalyvavimas nukreips dėmesį nuo pagrindinių susitikimo temų. Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) išduotas jo arešto orderis esą nėra svarbiausias veiksnys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.