Siaubinga avarija Lenkijoje: susidūrė virš 20 automobilių – keli užsidegė, žuvo 4 žmonės

2024 m. spalio 19 d. 14:08
Lrytas.lt
Penktadienio naktį remontuojamame kelio S7 ruože šalia Gdansko įvyko didelė avarija – susidūrus 21 transporto priemonei, keturi žmonės žuvo ir 15 buvo sužeisti, sulaikytas 37 metų sunkvežimio vairuotojas, praneša Lenkijos naujienų kanalas TVN24.
Daugiau nuotraukų (9)
Penktadienį 23.15 val. remontuojamame kelio S7 ruože Lenkijos Borkovo mieste įvyko avarija, kurioje susidūrė 21 transporto priemonė, kelios iš jų užsidegė. Po 9 val. ryto policija patvirtino, kad keturi žmonės žuvo ir 15 buvo sužeisti. Į įvykio vietą buvo išsiųstos didelės policijos pareigūnų pajėgos.
Šeštadienio rytą TVN24 eteryje Gdansko Pruščo rajono policijos nuovados atstovas spaudai Karolis Kościukas, pripažino, kad tarp sužeistųjų yra vaikų ir kad sudegė kelios transporto priemonės.
Kaip pranešė Gdansko valstybinių kelių ir greitkelių generalinės direkcijos budintysis pareigūnas Rafalas Taranowskis, į spūstį pateko trys sunkvežimiai.
Bylą tiria Gdansko Pruščo apygardos prokuratūra. Gdansko apygardos prokuratūros atstovas spaudai Mariuszas Duszynskis sakė, kad tyrimams paimtas vairuotojo kraujas, taip pat buvo paimti 37 metų vairuotojo tachografas ir telefonas. Vyras bus pristatytas į prokuratūrą sekmadienį.
Nukentėjusiųjų skrodimai numatyti pirmadienį. Prokuratūra nepateikia informacijos apie šių žmonių amžių. Policija prokuroro nurodymu nustato visų nukentėjusiųjų tapatybę – žmonės, kurių sveikatos būklė tai leidžia, nedelsiant apklausiami.
Valstybinės priešgaisrinės apsaugos tarnybos Gdansko Pruščo rajono vado atstovas spaudai jaunesnysis kapitonas Marcinas Tabiśas informavo apie 15 sužeistųjų, kurie buvo nuvežti į ligoninę.
Iš viso 10 žmonių buvo paguldyti į Koperniko ligoninę. Keturi sužeistieji buvo paguldyti į Švento Vojciecho ligoninę, šiuo metu du žmonės išleisti namo, o du lieka bendrosios chirurgijos skyriuje.
„Mikalojaus Koperniko ligoninėje priėmėme šešis pacientus – šiuo metu penki išrašyti namo, vienas liko“, – TVN24 sakė Koperniko ligoninės atstovė spaudai Katarzyna Brożek.
Vienas asmuo sulaikytas
Gdansko Pruščo rajono policijos nuovados atstovas spaudai K. Kościukas pranešė, kad sulaikytas vienas asmuo.
Iš pradžių buvo nustatyta, kad 37 metų sunkvežimio vairuotojas įvažiavo į priekyje važiavusių transporto priemonių galą. Vyras buvo sulaikytas ir šiuo metu yra policijos areštinėje. K. Kościukas pažymėjo, kad vyras buvo blaivus.
„Žinoma, jo kraujas taip pat buvo užtikrintas tolesniems tyrimams dėl psichoaktyviųjų medžiagų, – pridūrė jis. – Šiuo metu policijos pareigūnai, prižiūrimi prokuroro, dirba įvykio vietoje, užtikrina pėdsakus, apžiūri transporto priemones ir įvykio vietą.“
„Tolesnių procesinių veiksmų metu bus nustatytos šio įvykio priežastys ir aplinkybės. Policija taip pat apdraudė 37 metų vyro vairuojamą automobilį mechaninei apžiūrai“, – papildė policija.
Degantys automobiliai ir žmonės
Po 6 val. ryto TVN24 eteryje Gdansko valstybinės priešgaisrinės tarnybos kapitonas Andrzejus Piechowskis pranešė, kad įvykio metu įvykio vietoje buvo apie 10 valstybinės priešgaisrinės tarnybos padalinių.
„Tarnybos į vietą atvyko iš karto po pranešimo gavimo, per kelias minutes. Nedelsiant pradėtos gaisro gesinimo ir gelbėjimo operacijos. Dviem žmonėms buvo atliktas širdies ir plaučių gaivinimas“, – informavo jis.
Ugniagesys taip pat kalbėjo apie „degančius automobilius ir juose buvusius žmones“. Jis sakė, kad sudegė keli automobiliai, o viename iš jų rasti du kūnai.
A. Piechowskis patvirtino, kad toje vietoje, kur įvyko avarija, vyksta kelio darbai. „Tai galėjo šiek tiek prisidėti (prie avarijos – red.). Policija tai būtinai ištirs“, – sakė jis.
Kaip teigė A. Piechowskis, „oras vakare nebuvo pats blogiausias“.
„Nors matomumas buvo gana geras, buvo pastebimas rūkas, todėl jis galėjo šiek tiek prisidėti prie šio įvykio, tačiau dar per anksti spręsti, kad oro sąlygos turėjo įtakos galutiniam šio įvykio rezultatui“, – pažymėjo jis.
Pranešama, kad kelias avarijos vietoje buvo užblokuotas daugiau kaip 10 valandų. Tačiau šeštadienį nuo 9.30 val. abi eismo juostos buvo atidarytos.
Lenkijamasinė avarijažuvo žmonės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.