Trys JAV prezidentai pareiškė paskutinę pagarbą Kennedy klano matriarchei Ethel Kennedy

2024 m. spalio 17 d. 22:31
Trys JAV prezidentai pareiškė paskutinę pagarbą praėjusią savaitę mirusiai Kennedy klano matriarchei: per gedulo iškilmes, skirtas atsisveikinti su Ethel Kennedy, kalbėjo ir dabartinis šalies vadovas Joe Bidenas, ir jo pirmtakai demokratai Barackas Obama bei Billas Clintonas.
Daugiau nuotraukų (1)
Jie pažymėjo žmogaus teisių aktyvistės ir 1968 m. nužudyto generalinio prokuroro Roberto F. Kennedy našlės nuopelnus. „Matėme, kaip ji perėmė deglą iš Bobby‘io ir pati paliko savo pėdsaką mūsų šalyje“, – savo kalboje sakė J. Bidenas. Per gedulo iškilmes Šv. Mato katedroje Vašingtone kalbėjo ir B. Obama bei B. Clintonas.
Tarp gedinčiųjų buvo ir daugiau politikų, įskaitant buvusią Atstovų Rūmų pirmininkę Nancy Pelosi, taip pat atlikėjai Stevie Wonderis ir Stingas.
Ethel Kennedy po savo vyro, su kuriuo susilaukė 11 vaikų, mirties įkūrė jo vardu pavadintą žmogaus teisių organizaciją, kuri visame pasaulyje kovoja už nuomonės laisvę.
Vienas jos vaikų yra Robertas Kennedy jaunesnysis, kuris šiais metais mėgino dalyvauti prezidento rinkimų kampanijoje kaip nepriklausomas kandidatas, tačiau galiausiai, daugumos Kennedy klano narių nepasitenkinimui, parėmė respublikoną Donaldą Trumpą.
Ethel Kennedy, eidama 97-uosius metus, mirė spalio 10 d. Moters ištvermė jai tekusių likimo smūgių akivaizdoje tapo įkvėpimu daugeliui amerikiečių. Ethel Kennedy 1968 m. birželio 6 d. neteko savo vyro, kuris buvo nužudytas, taip pat svainio Johno F. Kennedy, nušauto 1963 m. lapkričio 22 d. Per lėktuvo katastrofą žuvo abu jos tėvai. Taip pat netikėtai mirė du jos sūnų – vienas perdozavęs kvaišalų, o kitas – per nelaimę slidinėjant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.