Lenkijoje nušauto lietuvio byloje – naujos detalės: suimtas įtariamasis, paaiškėjo konflikto motyvas

2024 m. spalio 15 d. 11:56
Lrytas.lt
Rugpjūčio 12 d. prie prekybos centro patalpų šalia Varšuvos esančioje Vulka Kosovkos gyvenvietėje per šaudymo incidentą žuvo Lietuvos pilietis. Lenkijos policija praneša naujausias bylos detales – sulaikyta jau 12 asmenų, o trys vyrai (Rusijos ir Kinijos piliečiai) buvo suimti. Pranešama, kad lietuvis nebuvo atsitiktinė auka, o išpuolis įvykdytas dėl pinigų.
Daugiau nuotraukų (1)
Lenkijos policijos interneto svetainėje rašoma, kad sužeistą lietuvį su šautine žaizda iš įvykio vietos išvežė du jį lydintys Rusijos piliečiai. Iš pradžių jie turėjo jį nuvežti į ligoninę, tačiau galiausiai, išsikvietę pagalbą ir su radijo ryšio operatoriumi sutarę vietą, vienoje iš Nadažyno aikščių jį perdavė greitosios pagalbos ekipažui. Nepaisant medikų pastangų jį išgelbėti, vyras mirė.
Vietos policijos komisariato pareigūnai labai greitai išsiaiškino šio nusikaltimo bendrininkus. Tikėtina, jog tai 37 metų Kinijos pilietis, vietinėje bendruomenėje žinomas slapyvardžiu „AFU“. Jis anksčiau teistas už plėšikavimą, ginklo ar kito pavojingo daikto panaudojimą, vagystę su įsilaužimu ir narkotikų laikymą.
Preliminarūs duomenys leido policijai daryti prielaidą, kad sulaikyti Rusijos piliečiai, atvykę kartu su žuvusiuoju, buvo pažįstami su nusikaltėliu. Kadangi užfiksuotos vaizdo kamerų vaizdo medžiagos analizė ir prisipažinimų turinys patvirtino jų ryšį su nusikaltimu, jie buvo sulaikyti pagrįstai įtariant bendrininkavimu, kuris vėlesniame proceso etape buvo atmestas.
Iš viso policija šioje byloje sulaikė 12 asmenų. Nustatyta, kad trys vyrai, tarp jų ir nušautas Lietuvos pilietis, atvyko į įvykio vietą, kad bandytų iš nusikaltėlio atgauti anksčiau pavogtus pinigus – 100 000 zlotų, t. y. kiek daugiau nei 23 tūkst. eurų.
Šis bandymas buvo nesėkmingas, o Lietuvos pilietis galiausiai buvo nušautas kaip tragiška įvykio pasekmė.
Nors anksčiau skelbta, kad lietuvis galimai žuvo per Vulka Kosovkoje veikiančių nusikalstamų grupuočių susišaudymą, šią versiją Lenkijos policija atmetė.
Sulaikyto žmogžudyste įtariamo 37-erių metų asmens atžvilgiu Piasečno apylinkės teismas prokuratūros prašymu pritaikė kardomąją priemonę – laikinąjį suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui. Įtariamajam nužudymu gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 25 metų arba net įkalinimas iki gyvos galvos.
LenkijaLietuvaŽmogžudystės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.