Praėjus metams po „Hamas“ atakos prieš Izraelį, Latvijos prezidentas ragina siekti taikos regione

2024 m. spalio 7 d. 10:00
Praėjus metams po to, kai teroristinė grupuotė „Hamas“ užpuolė Izraelį, Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius paragino dirbti, kad regione būtų užtikrinta ilgalaikė taika.
Daugiau nuotraukų (1)
E. Rinkevičius socialiniame tinkle X priminė, kad prieš metus „Hamas“ teroristai surengė žiaurų ir nepagrįstą išpuolį prieš nekaltus Izraelio piliečius.
Jis pakartojo raginimą nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus įkaitus izraeliečius ir atnaujinti politinį procesą, kad būtų pasiekta teisinga ir tvirta taika.
Užsienio reikalų ministrė Baiba Bražė savo ruožtu pažymėjo, kad prieš metus surengtų barbariškų „Hamas“ atakų prieš Izraelį neįmanoma pateisinti.
Latvija ragina besąlygiškai paleisti visus įkaitus, pareiškė B. Bražė, pabrėždama, kad Izraelis turi teisę gintis, laikydamasis tarptautinės humanitarinės teisės.
Latvija remia diplomatines pastangas nedelsiant sudaryti paliaubas Gazoje, nes smurto spiralė visame regione sukėlė neapsakomų kančių, o humanitarinė padėtis Gazoje tebėra nepriimtina, konstatavo ministrė, primindamas, kad Latvija, kaip ir anksčiau, laiko abiejų šalių susitarimą vieninteliu keliu į tvirtą taiką.
2023 metų spalio 7 d. palestiniečių teroristinės grupuotės „Hamas“ nariai Izraelyje nužudė beveik 1200 žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė 250 įkaitų. Reaguodamas į išpuolį, Izraelis išreiškė ryžtą sunaikinti „Hamas“ ir pradėjo plataus masto karinę operaciją Gazos Ruože, kurį kontroliuoja teroristai.
„Hamas“ ginkluotasis sparnas pareiškė, kad į Tel Avivą paleido raketų salvę
„Hamas“ ginkluotasis sparnas pareiškė, kad pirmadienį į Izraelio miestą Tel Avivą paleido raketų salvę.
Apie tai pranešta Izraeliui minint pirmąsias spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio metines.
„Ezzedine‘o Al-Qassamo brigados“ „smogė okupantų teritorijos gilumoje, į Tel Avivo miestą nutaikydamos M-90 raketų salvę“, pareiškime tvirtino grupuotė. Smūgis esą yra „tebesitęsiančio sekinimo karo dalis“.
Izraelis„Hamas“Gazos Ruožas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.