Charkivo srityje per mūšį – Rusijos opozicijos aktyvisto mirtis: kovojo už Ukrainą

2024 m. spalio 7 d. 10:05
Lrytas.lt
​Pasak buvusios „Echo Moskvy“ žurnalistės Ksenijos Larinos, Rusijos opozicijos aktyvistas Ildaras Dadinas, prisijungęs prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, žuvo per mūšį Charkivo srityje. Apie tai rašo portalas „Kyiv Independent“.
Daugiau nuotraukų (1)
K. Larina šia žinia pasidalijo socialinėje žiniasklaidoje, remdamasi informacija, kurią gavo iš savo bendražygio Igorio Volobujevo. Šis apie tai sužinojo iš I. Dadino brolių.
I. Dadinas buvo pirmasis asmuo, nuteistas pagal Rusijos baudžiamojo kodekso 212.1 straipsnį už „pakartotinį protestų, mitingų, demonstracijų, eitynių ar piketų organizavimo ar vykdymo taisyklių pažeidimą“.
Vėliau šis įstatymas neoficialiai imtas vadinti „Dadino straipsniu“.
Daugiau nei dvejus metus kalėjęs kalėjime ir kankintas, 2023 m. I. Dadinas prisijungė prie Ukrainos pajėgų, kovojančių prieš Rusiją, ir iš pradžių tarnavo Sibiro batalione, o vėliau – Rusijos laisvės legione.
Ukrainos karinės žvalgybos atstovas spaudai Andrijus Jusovas anksčiau sakė, kad šias karines pajėgas (taip pat ir Rusijos savanorių korpusą) sudaro Rusijos piliečiai, kurie yra Ukrainos „gynybos ir saugumo pajėgų“ dalis, tačiau pabrėžė, kad jų įsiveržimai į Rusiją vyksta ne Kyjivo įsakymu.
„Rusijos teritorijoje jie veikia visiškai autonomiškai, savarankiškai ir vykdo savo socialinės bei politinės programos užduotis“, – A. Jusovas sakė žiniasklaidai.
Karinės žvalgybos vadas Kyrylas Budanovas sakė, kad antikremliški būriai padėjo Ukrainai nuo pat Rusijos plataus masto invazijos pradžios, o Ukrainos pajėgos taip pat stengsis juos paremti „pagal esančias galimybes“.
Parengta pagal „Kyiv Independent“ inf.
CharkovasUkrainaRusija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.