Pietų Korėjos prezidentas perspėjo Pchenjaną nenaudoti branduolinių ginklų

2024 m. spalio 1 d. 10:22
Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-Yeolas antradienį perspėjo Šiaurės Korėją, kad bet koks bandymas panaudoti branduolinį ginklą sulauks griežto ir triuškinančio Pietų Korėjos ir jos sąjungininkių JAV atsako.
Daugiau nuotraukų (1)
Kalbėdamas per Ginkluotųjų pajėgų dienos ceremoniją karinėje bazėje, esančioje į pietus nuo Seulo, prezidentas sakė, kad jei Šiaurės Korėja bandys panaudoti branduolinį ginklą, jos kariuomenė ir Pietų Korėjos bei JAV aljansas duos „ryžtingą ir triuškinamą atsaką“.
„Tą dieną bus Šiaurės Korėjos režimo pabaiga“, – pridūrė jis.
Yoon Suk-Yeolas taip pat pasmerkė Šiaurės Korėjos vykdomą „neteisėtą prekybą ginklais“ su Rusija, pasak jo, keliančią grėsmę taikai pasaulyje.
Rugsėjį Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Unas paviešino urano sodrinimo įrenginį ir išreiškė norą „eksponentiškai“ plėsti šalies branduolinių ginklų arsenalą.
Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų instituto (SIPRI) duomenimis, Šiaurės Korėja šiuo metu turi apie 50 branduolinių kovinių galvučių, nors tikslus jų skaičius nežinomas.
Nuo viso pasaulio izoliuotai Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinių ginklų ir raketų programos taikomos tarptautinės sankcijos. Paskutinis žinomas branduolinis bandymas buvo atliktas 2017 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.