Meksikos prezidento pareigas pradėjo eiti pirmoji moteris C. Sheinbaum

2024 m. spalio 1 d. 10:30
Meksikos prezidentės pareigas antradienį pradeda eiti pirmoji istorijoje moteris Claudia Sheinbaum, kuri, pradėdama šešerių metų kadenciją, pakeis savo mokytoją, kairįjį populistą Andrésą Manuelį Lópezą Obradorą.
Daugiau nuotraukų (1)
A. M. Lópezo Obradoro populiarumas padėjo 62 metų fizikei ir buvusiai Meksiko miesto merei iškovoti aiškią pergalę birželio mėnesį vykusiuose rinkimuose. Ji bus pirmoji žydų kilmės šalies prezidentė.
C. Sheinbaum planuoja tęsti savo pirmtako politiką, nors ir su savais akcentais, vykdyti jo socialines programas ir plėsti geležinkelių tinklą.
Vienas didžiausių iššūkių, su kuriais susiduria 130 mln. gyventojų turinti šalis, yra galingi narkotikų karteliai. Taip pat jaučiama įtampa santykiuose su JAV, galinga šiaurine kaimyne ir pagrindine prekybos partnere.
A. M. Lópezo Obradoro politinis stilius dešimtmečius skaldė Meksiką, o daugelis būsimų C. Sheinbaum kabineto narių buvo ir jo kadenciją baigiančios vyriausybės nariai.
Buvusio prezidento įkurta partija „Morena“ kontroliuoja abejus Meksikos kongreso rūmus ir siekia išsaugoti jo politinį palikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.