Rusijoje – didelio masto dronų ataka: sprogimai griaudėjo keliose srityse (1)

2024 m. rugsėjo 29 d. 12:02
Lrytas.lt
Sekmadienio naktį Ukraina surengė didelio masto bepiločių orlaivių ataką Rusijoje. Pasak rusų karinių šaltinių, atakoje dalyvavo iki 150 dronų, o sprogimai griaudėjo skirtinguose šalies regionuose.
Daugiau nuotraukų (1)
Rusijos gynybos ministerija teigia, kad virš Volgogrado, Belgorodo, Voronežo, Rostovo, Briansko ir Kursko sričių, taip pat virš Krasnodaro krašto ir Azovo jūros numušė 125 Ukrainos bepiločius orlaivius.
Tuo tarpu Rusijos karinių leidinių duomenimis, kuriuos cituoja portalas „RBC Ukraina“, Ukraina okupantams smūgiavo panaudodami iki 150 bepiločių orlaivių.
Pasak „Telegram“ kanalo „Astra“, sprogimai griaudėjo Krasnodaro krašte esančiame Jeiske, netoli karinio miestelio.
Netoli Jeisko yra Rusijos karinio jūrų laivyno Baltimorės aerodromas, kuriame įsikūręs Rusijos karinio jūrų laivyno 859-asis kovinio panaudojimo ir perkvalifikavimo centras ir 190-asis mokomasis mišrusis karinio jūrų laivyno aviacijos pulkas.
Kalbėdamas apie ataką Krasnodaro krašto gubernatorius paskelbė, kad Ščerbyniovo rajone esančiame Šabelskės kaime elektroninės karybos pajėgų tariamai sustabdytas dronas krisdamas atsitrenkė į medį ir sprogo.
Jis tvirtino, kad sprogimo banga išdaužė netoliese esančio namo langus ir duris, nuolaužomis apgadino automobilį. Pasak gubernatoriaus, įvykio metu žmonės nenukentėjo.
Sprogimai griaudėjo ir Rusijos Voronežo srityje, kurios gubernatorius Aleksandras Gusevas pranešė apie kelis numuštus bepiločius orlaivius, o vietos gyventojai „Telegram“ kanalui SHOT sakė, kad girdėjo mažiausiai 10 sprogimų.
Pasak gubernatoriaus, nukritęs dronas pataikė į gyvenamąjį kompleksą Moskovskio prospekte ir sukėlė gaisrą. Vienas gaisras taip pat užfiksuotas gyvenamajame name vakarinėje miesto dalyje.
Rusijos kariniai „Telegram“ kanalai pranešė apie išpuolius prieš energetikos ir karinius objektus Volgogrado, Tambovo, Oriolo, Lipecko, Tulos ir Saratovo srityse, taip pat Kubanėje ir Stavropolyje.
Po atakų kai kuriose apgyvendintose vietovėse kilo gaisrai. Žiniasklaidos duomenimis, Kotlubane „nukentėjo“ didelis arsenalas. Sprogimai nugriaudėjo prie atominės elektrinės Volgodonske. Voroneže nuolaužos pataikė į daugiaaukštį pastatą, o regione užsidegė miškas.
RusijaUkrainadronai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.