Izraelis Beirute „su žeme sulygino“ 6 pastatus, po kuriais esą įsikūręs „Hezbollah“ štabas

2024 m. rugsėjo 27 d. 22:40
Vienas „Hezbollah“ artimas šaltinis sakė, kad penktadienį per masinius Izraelio smūgius pietiniuose Beiruto priemiesčiuose buvo sulyginti su žeme šeši pastatai.
Daugiau nuotraukų (1)
„Izraelio smūgiai sulygino su žeme šešis pastatus“, – sakė šaltinis, prašydamas neskelbti jo pavardės, nes jis nebuvo įgaliotas kalbėtis su žiniasklaida, po to, kai Izraelio kariuomenė pareiškė sudavusi „tikslų smūgį“ centrinei grupuotės būstinei.
„IDF (kariuomenė) sudavė tikslų smūgį centrinei teroristinės organizacijos „Hezbollah“ būstinei Dahijoje“, – sakė kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari per televiziją transliuotame pranešime. Štabas „buvo „Hezbollah“ teroro epicentras“.
Smūgis buvo surengtas netrukus po to, kai Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu pažadėjo ir toliau taikytis į „Hezbollah“ Libane.
„Toliau naikinsime „Hezbollah“, kol bus pasiekti visi mūsų tikslai“, – sakė jis pasaulio lyderiams Jungtinėse Tautose.
Štabas yra „įsikūręs po gyvenamaisiais pastatais pačiame Beiruto centre Dahijoje“, – sakė kontradmirolas D. Hagari.
Libano sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad penktadienį per didžiulį Izraelio aviacijos smūgį tankiai apgyvendintuose pietiniuose Beiruto priemiesčiuose žuvo du žmonės ir 76 buvo sužeisti, tačiau pridūrė, kad tai tik preliminarus skaičius.
„Per Izraelio priešo smūgius Haret Hreikui pietiniame Beiruto priemiestyje, preliminariais duomenimis, žuvo du žmonės ir 76 buvo sužeisti, įskaitant... 15, kuriuos reikėjo hospitalizuoti“, – sakoma ministerijos pranešime.
Izraeliui surengus dar vieną smūgį prieš „Hezbollah“ Libane, pranešama, kad ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu, penktadienį pasakęs kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje, nutraukė vizitą JAV ir grįžta namo.
„Ministras pirmininkas Netanjahu nusprendė grįžti į Izraelį anksčiau, nei planuota, ir išvyks iš Jungtinių Valstijų šį vakarą“, – sakoma jo biuro pranešime. Iš pradžių buvo planuota, jog jis į Izraelį grįš sekmadienį.
IzraelisBeirutasLibanas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.