D. Trumpas susitiko su V. Zelenskiu: pažadėjo nutraukti karą Ukrainoje (1)

2024 m. rugsėjo 27 d. 17:52
Lrytas.lt
Penktadienį Niujorke susitiko respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.
Daugiau nuotraukų (4)
Stovėdamas šalia V. Zelenskio, D. Trumpas pareiškė, kad bendradarbiaus tiek su Ukraina, tiek su Rusija, kad būtų nutrauktas jų karas, rašo „Reuters“.
Kalbėdamas žurnalistams „Trump Tower“ bokšte, V. Zelenskis teigė, kad nori su D. Trumpu aptarti savo „pergalės planą“ Ukrainai.
D. Trumpas gyrė V. Zelenskį, tačiau sakė, kad jis taip pat palaiko tvirtus santykius su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu.
„Mūsų santykiai (su V. Zelenskiu) yra labai geri, o aš, kaip žinote, taip pat palaikau labai gerus santykius su prezidentu V. Putinu“, – sakė D. Trumpas.
„Ir manau, kad jei mes laimėsime, manau, kad tai išspręsime labai greitai“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje lapkričio 5 d. vyksiančius JAV prezidento rinkimus.
D. Trumpo susitikimas su V. Zelenskiu įvyko po to, kai jis per rinkimų kampaniją kritikavo Ukrainos lyderį ir išreiškė abejonių, ar JAV sąjungininkė gali laimėti karą su Rusija.
V. Zelenskis, atvykęs į Jungtines Valstijas dalyvauti JT Generalinėje Asamblėjoje, ketvirtadienį susitiko su JAV prezidentu Joe Bidenu ir viceprezidente Kamala Harris, demokratų kandidate į prezidentus lapkričio 5 d. rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.