Norvegija išdavė arešto orderį vyrui, siejamam su Libane įvykdytais sprogimais

2024 m. rugsėjo 26 d. 21:17
Norvegas, siejamas su Libano kovotojų grupuotės „Hezbollah“ naudojamų ryšio priemonių sprogimais, laikomas dingusiu be žinios, todėl valdžios institucijos išdavė tarptautinį arešto orderį, ketvirtadienį pranešė policija.
Daugiau nuotraukų (1)
Norvegijos nacionalinė kriminalinių tyrimų tarnyba (Kripos) patvirtino AFP, kad išsiuntė tarptautinį pranešimą, tačiau neatskleidė vyro tapatybės.
Praėjusią savaitę Oslo policija pradėjo tyrimą dėl įtariamų norvego sąsajų su sprogimais.
„Buvo iškelta byla dėl dingusio asmens ir paskelbta tarptautinė paieška“, – Oslo policijos atstovė Mari Elise Bunaes Myhrer sakė transliuotojui NRK.
Praėjusią savaitę visame Libane detonavo šimtai pranešimų gaviklių ir radijo ryšio stotelių, žuvo mažiausiai 37 žmonės ir beveik 3 000 buvo sužeisti per išpuolį, dėl kurio kaltinamas Izraelis, atsisakantis ką nors komentuoti.
Bulgarijos valdžios institucijos pradėjo tyrimą po to, kai Vengrijos interneto svetainė „Telex“ pranešė, kad Norvegijos piliečio Bulgarijoje įregistruota bendrovė „Norta Global“ importavo prietaisus ir pristatė juos „Hezbollah“.
Vėliau Bulgarijos nacionalinio saugumo agentūra (SANS) pareiškė, kad bendrovė neturi nieko bendra su sprogstamųjų įtaisų tiekimu, tačiau Oslo policija teigė pradėjusi „pirminį pasirodžiusios informacijos tyrimą“.
Bendrovė „Norta Global“, kurią 2022 metų balandį įkūrė Rinsonas Jose, pernai deklaravo 650 000 eurų pajamas už konsultacinę veiklą už Europos Sąjungos ribų.
Praėjusią savaitę bendrovė laikraščiui „Verdens Gang“ pranešė, kad jis nuo rugsėjo 17 dienos yra išvykęs į komandiruotę užsienyje ir kad jie negali su juo susisiekti.
 
NorvegijaLibanasišpuolis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.