Niujorko merui pateikti kaltinimai dėl korupcijos

2024 m. rugsėjo 26 d. 21:15
Niujorko merui Ericui Adamsui pateikti kaltinimai dėl korupcijos. Manhatano prokuratūra miesto vadovą, be kita ko, kaltina neteisėtu rinkimų kampanijos finansavimu iš užsienio bei kyšininkavimu, sakoma ketvirtadienį paskelbtame kaltinamajam rašte. E. Adamsas pareiškė, jog tikisi apsiginti ir pateikti niujorkiečiams savo „istorijos versiją“.
Daugiau nuotraukų (1)
Ketvirtadienio rytą pareigūnai atliko kratą mero rezidencijoje. Kaltinimai pateikti po išsamių tyrimų dėl E. Adamso ir artimų jo bendražygių rinkimų kampanijos. Įtariama, jog E. Adamsas sudarė susitarimą su Turkijos vyriausybės atstovais, kad mainais už tam tikrus oficialius veiksmus gautų neteisėtų aukų.
57 puslapių kaltinamajame rašte kalbama apie įvykius, vykusius prieš maždaug dešimtmetį, kai E. Adamsas padėjo eiti Bruklino rajono vadovo pareigas. Iš mažiausiai vieno Turkijos vyriausybės atstovo jis priėmė prabangią kelionę, sakoma kaltinamajame rašte.
Kai pradėjo ruoštis kandidatavimui į mero postą, E. Adamsas iš užsienio piliečių ne tik priėmė „neteisėtas aukas savo rinkimų kampanijai 2021 m.“ bei kitus vertingus daiktus, bet ir tikslingai jų prašė.
Kai E. Adamsas tapo labiau žinomas ir įgijo didesnės įtakos, jo „užsienio globėjai“ mėgino „gauti naudos iš savo korupcinių santykių“, ypač – kaip 2021 m. tapo aišku, kad E. Adamsas taps 8,5 mln. gyventojų turinčio miesto meru. E. Adamsas sutiko ir mainais suteikė „privilegijų“, toliau rašoma kaltinamajame akte.
64-erių E. Adamsas, kuris 2025 m. ketina siekti perrinkimo, yra antrasis juodaodis meras Niujorko istorijoje. Jam vadovaujant, mieste sumažėjo smurtinių nusikaltimų, kai padėtis per koronaviruso pandemiją pablogėjo. Tačiau mieste labai trūksta gyvenamųjų būstų, o dėl to nuomos kainos pasiekė neregėtas aukštumas.
 
NiujorkasMerasEricas Adamsas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.