Buvusi pirmoji JAV ponia M. Trump „stebuklu“ vadina tai, kad jos vyras po pasikėsinimo liepą liko gyvas

2024 m. rugsėjo 26 d. 19:58
Pirmajame per dvejus metus savo interviu buvusi JAV pirmoji ponia Melania Trump „stebuklu“ pavadino tai, kad jos vyras liko gyvas po liepą įvykdyto pasikėsinimo. „Kai iš tikrųjų pagalvoji, tai liepos 13 d. buvo stebuklas“, – sakė ji ketvirtadienį amerikiečių stočiai „Fox News“, rinkimų kovoje remiančioje buvusį prezidentą Donaldą Trumpą.
Daugiau nuotraukų (1)
54-ejų M. Trump papasakojo, kaip patyrė išpuolio momentą, kad užpuolikas rinkimų kampanijos renginyje Batlerio miestelyje Pensilvanijos valstijoje šovė į jos vyrą. Respublikonų kandidatas į prezidentus per pasikėsinimą buvo nesunkiai sužalotas į ausį, šaulį nušovė slaptosios tarnybos agentai.
„Pribėgau prie televizoriaus ir atsukau vaizdą. Ir pažiūrėjau. Buvo praėjusios tik kelios minutės, – sakė M. Trump. – Niekas iš tikrųjų dar nieko nežinojo. Kai matai jį ant žemės, nežinai, kas atsitiko“.
Slaptosios tarnybos pareigūnai atliko „fantastišką“ darbą, kalbėjo moteris. Po incidento tarnyba, kuri atsakinga už prezidentų ir buvusių prezidentų saugumą, sulaukė daug kritikos.
Buvusi pirmoji ponia interviu neslėpė savo pasipiktinimo Federalinio Tyrimų Biuro (FTB) atlikta krata D. Trumpo rezidencijoje Mar a Lago Floridoje 2022 m. „Taip, tai mane supykdė. Kišimasis į privačią sferą. Ir tai, kaip tai buvo padaryta, – kalbėjo M. Trump. – Kažkoks žmogus, net nežinau, kas ar kiek žmonių, naršė po mano daiktus“. Niekas esą neturi taikstytis su tokiais dalykais.
FTB per kratą konfiskavo slaptus vyriausybės dokumentus. Vėliau D. Trumpui buvo pareikšti kaltinimai juos neteisėtai laikius savo privačiame būste.
D. Trumpo žmona šiuo metu reklamuoja savo memuarus. 256 puslapių knyga pavadinimu „Melania“ turėtų pasirodyti spalio 8 d. Jos vyras, buvęs prezidentas D. Trumpas (2017–2021) sieks perrinkimo lapkričio 5 d. vyksiančiuose rinkimuose.
Buvusi manekenė praktiškai nedalyvauja sutuoktinio rinkimų kampanijoje. Taip ji nusigręžia nuo JAV politikoje įprastos praktikos, kai kandidatų sutuoktiniai aktyviai įsitraukia į kampaniją.
Akivaizdi distancija tarp Melanijos ir D. Trumpo jau ne vienerius metus kursto spėliones dėl jų santykių. Interviu „Fox Nws“ respublikonas neseniai bandė sklaidyti gandus. „Manau, kad ji myli savo vyrą, – sakė jis apie žmoną. – Tai daugeliui žmonių tikriausiai yra didžiausia staigmena, tačiau jis myli savo vyrą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.