Japonija pareiškė protestą Maskvai, kai Rusijos patrulinis lėktuvas pažeidė jos oro erdvę

2024 m. rugsėjo 23 d. 14:40
Japonija pareiškė protestą Maskvai, kai Rusijos patrulinis lėktuvas tris kartus įskrido į jos oro erdvę, pirmadienį pranešė japonų gynybos ministras.
Daugiau nuotraukų (1)
Jis pavadino tai pirmu patvirtintu įsibrovimu nuo 2019 m.
„Šiandien patvirtinome, kad Rusijos patrulinis orlaivis Il-38 tris kartus pažeidė mūsų oro erdvę virš mūsų teritorinių vandenų į šiaurę nuo Rebuno salos Hokaide“, – žurnalistams pareiškė Minoru Kihara.
Pasak jo, kariuomenė sureagavo pakeldama naikintuvus ir pateikdama perspėjimų radijo ryšiu bei signalinėmis raketomis.
„Tenka labai apgailestauti dėl šio oro erdvės pažeidimo ir šiandien mes diplomatiniais kanalais Rusijos vyriausybei pareiškėme labai rimtą protestą ir primygtinai paraginome juos užkirsti kelią pasikartojimui“, – pažymėjo ministras.
M. Kihara sakė, kad tai yra „pirmas Rusijos orlaivio įsibrovimas į oro erdvę nuo 2019 m. birželio, apie kurį paskelbta viešai“. Tada bombonešis Tu-95 įskrido į Japonijos oro erdvę Pietų Okinavoje ir aplink Idzu salas į pietus nuo Tokijo.
Vyriausybės atstovas Yoshimasa Hayashi pirmadienį savo ruožtu nurodė, kad „mes susilaikysime nuo galutinės informacijos apie šio poelgio tikslą pateikimo, tačiau Rusijos kariuomenė mūsų šalies apylinkėse aktyviai veikia nuo invazijos į Ukrainą“.
Japonija palaiko Vakarų poziciją Rusijos užpultos Ukrainos atžvilgiu, Kyjivui teikdama finansinę ir materialinę paramą bei sankcionuodama Rusijos fizinius ir juridinius asmenis.
Japonija anksčiau šį mėnesį taip pat buvo pakėlusi naikintuvus, kai Rusijos orlaiviai pirmą kartą nuo 2019-ųjų apskriejo aplink šį salyną. Tokijas tvirtino, kad lėktuvai Tu-142 neįskrido į Japonijos oro erdvę, tačiau praskriejo virš vietovės, dėl kurios tarp Japonijos ir Rusijos kilo teritorinis ginčas.
JaponijaMaskvaRusija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.