Vokietijos kriminalinės policijos vadas ragina griežtinti kovą su neapykantos nusikaltimais internete

2024 m. rugsėjo 22 d. 17:03
Vokietijos federalinio kriminalinio policijos biuro vadovas Holgeris Münchas paragino interneto platformas ir prokurorus imtis griežtesnių veiksmų kovojant su neapykantos nusikaltimais internete.
Daugiau nuotraukų (1)
„Matome, kad susiskaldymas dar labiau didėja, o nusikalstamos veikos vis dažniau daromos kairiųjų“, – kalbėjo jis, duodamas interviu naujienų agentūrai „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (RND).
Pasak H. Müncho, nors dažniausiai taikiniu tampa kairėje politinio spektro pusėje esantys politikai ir žalieji, antrą vietą pagal patiriamus išpuolius užima kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD).
Vietos lygmens politikams nesiseka pareikšti kaltinimų po internete patirtų atakų, sakė kriminalinės policijos vadovas.Šių veiksmų imamasi tik 11 proc. visų atvejų.
„Tai gerokai per mažai. Matyt, trūksta pasitikėjimo“, – sakė H. Münchas.
„Todėl turime pasiųsti signalą, kad teisėsaugos institucijos yra pajėgios nuosekliai iširti tokius nusikaltimus“, – teigė jis.
Pareigūnas taip pat teigė manąs, kad probleminis socialinės žiniasklaidos turinys skatina radikalizaciją.
„Šiuo atveju akivaizdžiai matome visuomenei kylančius pavojus, todėl socialinei žiniasklaidai reikia nustatyti atitinkamus įpareigojimus, kad paslaugų teikėjai patys ieškotų nusikalstamo turinio, praneštų apie jį ir trintų lauk“, – sakė jis.
Vokietijos kriminalinės policijos vadas taip pat įspėjo, kad socialinė žiniasklaida gali tapti „radikalizacijos mašina“, jei žmonėms bus pateikiama tik vienpusė informacija.
Pasak H. Müncho, ligšioliniai Europos Sąjungos Skaitmeninių paslaugų akto, kuriuo reikalaujama, kad paslaugų teikėjai praneštų apie nusikalstamą turinį, rezultatai yra katastrofiški.
Per metus jo vadovaujamas biuras gavo tik 61 pranešimą. „Ir mes negalime priversti elgtis kitaip, nes nėra baudų sistemos“, – sakė H. Münchas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.