Irano remiamos grupuotės Irake tvirtina smogusios svarbiam Izraelio objektui

2024 m. rugsėjo 22 d. 12:51
Teherano remiamos grupuotės Irake sekmadienį pareiškė, kad pradėjo atakas prieš Izraelį ir sparnuotosiomis raketomis bei bepiločiais orlaiviais smogė „svarbiam taikiniui“.
Daugiau nuotraukų (1)
„Islamo pasipriešinimu Irake“ pasivadinęs sukarintų grupuočių tinklas detalių apie išpuolius nepateikė, bet tvirtino juos tęsiantis.
Izraelio gynybos pajėgos (IDF) pranešė, kad perėmė iš rytų į Izraelį skriejančius objektus dar už šalies teritorijos ribų. Jų teigimu, keli bepiločiai orlaiviai artėjo prie Izraelio iš Irako pusės.
Aravos regione į šiaurę nuo pietinio Eilato uostamiesčio buvo girdimos oro pavojaus sirenos, sakė Izraelio gynybos pajėgos. Sirenos taip pat girdėjosi Izraelio okupuotose Golano aukštumose šalies šiaurėje.
Pranešimų apie sužeistuosius negauta.
Vadinamoji „pasipriešinimo ašis“ ne kartą surengė išpuolius nuo karo, kilusio po spalio 7 d. „Hamas“ įvykdytų išpuolių Izraelyje, pradžios.
Šiam neoficialiam Irano vadovaujamam politiniam ir kariniam aljansui priklauso „Hamas“, „Hezbollah“, Jemeno hučių sukilėliai ir kitos prieš Izraelį veikiančios sukarintos grupuotės.
IranasIrakasIzraelis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.