JAV Alabamos valstijoje – masinės šaudynės: žuvo keturi žmonės, dešimtys sužeisti

2024 m. rugsėjo 22 d. 11:06
JAV Alabamos valstijoje per masines šaudynes žuvo mažiausiai keturi žmonės ir dešimtys buvo sužeisti, šeštadienį pranešė policija.
Daugiau nuotraukų (1)
„Manome, kad keli šauliai paleido daug šūvių į grupę žmonių“ Birmingemo „Five Points South“ rajone šiek tiek po 23 val. vakaro, vietos žiniasklaidai sakė policijos pareigūnas Trumanas Fitzgeraldas.
Pasak jo, pareigūnai rado ant šaligatvio gulinčius du suaugusius vyrus ir vieną suaugusią moterį, kuri buvo be sąmonės, su šautinėmis žaizdomis. Visų trijų mirtis buvo konstatuota įvykio vietoje. Ketvirtoji auka mirė vietos ligoninėje.
Dešimtys žmonių patyrė įvairių sužeidimų, mažiausiai keturiems iš jų grėsė pavojus gyvybei, teigė T. Fitzgeraldas.
Pasak pareigūno, kol kas niekas nebuvo suimtas. Jis paragino visuomenę suteikti bet kokios informacijos, galinčios padėti tyrimui, kurį atlieka kelios agentūros, tarp jų ir Federalinis tyrimų biuras ir Alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų kontrolės biuras.
Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos šeštadienio vakarą įvykio vietoje užtvėrė teritoriją.
Ginkluoto smurto archyvo duomenimis, šiemet Jungtinėse Valstijose surengtos mažiausiai 403 masinės šaudynės, t. y. išpuolis, per kuriuos žuvo arba buvo sužeisti mažiausiai keturi žmonės. Šiais metais JAV nušauta mažiausiai 12 416 žmonių.
Alabamos valstijaJAVšaudynės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.