U. von der Leyen Kyjive susitiks su V. Zelenskiu

2024 m. rugsėjo 20 d. 07:36
Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen penktadienį Kyjive susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Susitikime, be kita ko, bus kalbama apie pagalbą šalies energetikos sektoriui žiemą.
Daugiau nuotraukų (1)
Prieš tai Europos Komisijos pirmininkė Rusijos užpultai Ukrainai pažadėjo tolesnę 160 mln. eurų Bendrijos paramą.
Lėšos bus skirtos apgadintos energetikos infrastruktūros tvarkymui, atsinaujinančios energijos plėtrai, mobiliai šildymo įrangau ir apgyvendinimui.
Nuo Rusijos karo pradžios Kremlius „taikosi į Ukrainos energetikos sektorių, kad pamėgintų įstumti šalį į tamsą, – sakė U. von der Leyen. – Būdami Ukrainos draugai ir partneriai, turime daryti viską, ką galime, kad šviesa neužgestų“.
Po dviejų savaičių prasidės šildymo sezonas. „Mažėjant temperatūrai, Europos Sąjunga pasirengusi didinti savo paramą Ukrainai“, – pažymėjo Komisijos vadovė.
Tarptautinės energetikos agentūros duomenimis, dėl rusų atakų prieš elektrines ir elektros perdavimo tinklus Ukrainos energetikos infrastruktūra patiria didelį spaudimą. Reguliariai nutrūksta elektros energijos tiekimas, kyla problemų dėl vandens tiekimo.
Situacija žiemą gali dar labiau pablogėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.