Prieš susitikimą su D. Trumpu – V. Zelenskio pareiškimas

2024 m. rugsėjo 20 d. 16:33
Lrytas.lt
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis laukia susitikimo su kandidatu į JAV prezidentus Donaldu Trumpu ir nori suprasti D. Trumpo poziciją dėl karo nutraukimo, praneša portalas „RBC Ukraina“.
Daugiau nuotraukų (7)
„Ir, žinoma, aš pranešiu, jei įvyks mūsų susitikimas. Manau, kad jis bus. Dėl Donaldo Trumpo, tikrai noriu suprasti, kaip jis tai mato“, – spaudos konferencijos su Ursula von der Leyen sakė prezidentas, kalbėdamas apie buvusio JAV prezidento poziciją į karo pabaigą.
Kitą savaitę Volodymyras Zelenskis vyks į JAV ir dalyvaus JT Generalinės Asamblėjos posėdyje.
Valstybės vadovas taip pat pristatys Ukrainos pergalės planą JAV prezidentui Joe Bidenui.
Be to, planuojama, kad V. Zelenskis susitiks su kandidatais į JAV prezidentus respublikonu Donaldu Trumpu ir demokrate Kamala Harris. Jiems taip pat bus pristatytas pergalės planas.
Donaldas Trumpas ne kartą ragino mažinti paramą Ukrainai. Jis taip pat siūlė karinę pagalbą teikti kaip paskolą, o ne kaip „dovaną“.
D. Trumpas teigia, kad jis esą galėtų greitai užbaigti karą Ukrainoje, ir taip pat pareiškė, kad galėtų tai padaryti dar prieš galimą grįžimą į Baltuosius rūmus.
Respublikonas taip pat pareiškė, kad rengia savo planą Ukrainai.
Per neseniai vykusius debatus D. Trumpas vengė atsakyti į klausimus apie pergalę Ukrainoje, tačiau sakė, kad neva nori, jog karas baigtųsi.
UkrainaJAVRusija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.