Lenkijos pareigūnai paskelbė informacija apie tyrimą, susijusį su Rusijos opozicionieriaus L. Volkovo užpuolimu (1)

2024 m. rugsėjo 20 d. 18:10
Penktadienį Lenkijos prokuratūra paskelbė informacija apie tyrimą, susijusį su Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimu Vilniuje šių metų kovo mėnesį.
Daugiau nuotraukų (1)
„Lenkijos prokuratūros Kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija departamento Mazovijos vaivadijos skyrius atlieka daugiakryptį tyrimą dėl išpuolių prieš Rusijos opozicionierius, susijusius su Aleksejaus Navalno įkurtu Kovos su korupcija fondu. Tyrime figūruoja aštuoni įtariamieji. Praėjusią savaitę kaltinimai buvo pateikti Rusijos piliečiui, įtariamam Leonido V. (Leonido Volkovo) sumušimo Vilniuje 2024 metų kovo 12 d. organizavimu“, – sakoma pranešime.
Pasak pareigūnų, Rusijos pilietis Anatolijus B. (Anatolijus Blinovas) buvo sulaikytas 2024 metų rugsėjo 13 d. Jam pateikti trys kaltinimai, įskaitant kaltinimą organizavus Rusijos opozicionieriaus Leonido V. sumušimą dėl jo tautinės priklausomybės ir politinės veiklos. Prokuroro prašymu Varšuvos sostinės rajono teismas leido suimti įtariamąjį 3 mėnesiams.
Tiriant bylą šių metų balandžio 3 d. Varšuvoje buvo sulaikyti du lenkai: Igoris C. ir Maksymilianas K. Prokuroras sulaikytiesiems pateikė kaltinimus smurtu prieš Leonidą V. dėl jo tautinės priklausomybės ir politinės veiklos. Teismas skyrė įtariamiesiems laikinąjį suėmimą.
Vėlesniais mėnesiais buvo sulaikyta daugiau asmenų. Šiuo metu tyrime figūruoja aštuoni įtariamieji, iš kurių keturiems taikoma kardomoji priemonė – laikinas suėmimas. Tarp įtariamųjų yra šeši lenkai, vienas baltarusis ir vienas rusas, sakoma pranešime.
LenkijaprokuratūraLeonidas Volkovas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.